(VIDEO) NIJE BILO INCIDENATA, ALI... HRVATSKI MINISTAR: Navijači su pokušali da probiju živi zid
Foto: Reuters

Ovog puta nisu uspeli

(VIDEO) NIJE BILO INCIDENATA, ALI... HRVATSKI MINISTAR: Navijači su pokušali da probiju živi zid

Francuska 2016 -

Na utakmici između Hrvatske i Španije nisu zabeleženi veći incidenti, ali je Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Vlaho Operić otkrio da je u jednom trenutku bilo jako napeto, kada su "vaterni" pokušali da probiju živi zid!

Iako se danima pričalo da bi mogle da se ponove scene sa meča Hrvatska - Češka, kada su navijači hrvatske reprezentacije izazvali prekid, u utakmici sa selekcijom Španije do toga nije došlo.

Živi zid, foto: Reuters
Živi zid, foto: Reuters

Organizatori su bili na vrhuncu zadatka, te su ispred tribine na kojoj su bili "vaterni" napravili policijski živi zid. Međutim, kako navode hrvatski mediji, u jednom trenutku navijači su pokušali da ga probiju, ali je žandarmerija bila u pripravnosti i pokušaj incidenta sasekla u korenu.

Policija i navijači Hrvatske, foto: Reuters
Policija i navijači Hrvatske, foto: Reuters

"Sve je prošlo u redu. Bio je jedan konkretan nered na jednom delu tribine, ali interveniralo se i, hvala Bogu, sve je dobro prošlo. Bilo je pokušaja probijanja živog zida da se uleti u igralište" - naveo je Ministar unutrašnjih poslova Vlaho Operić.

Da podsetimo, uoči duela Hrvatska - Španija, "vaterni" su poručili kako će u ovom meču, u 30 minutu napraviti prekid, tako što će jedan od navijača uleteti u teren i napasti sudiju, da bi po UEFA zakonu Hrvatska bila direktno eliminisana na Evropskog prvenstva.

Reprezentacija Hrvatske, kao prva u Grupi D, plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track