Predrag Rajković: Uživaćemo u četvrtfinalnim duelima Evropskog prvenstva
Foto: Profimedia

Francuska 2016

Predrag Rajković: Uživaćemo u četvrtfinalnim duelima Evropskog prvenstva

Francuska 2016 -

Četvrtfinalne borbe na Evropskom prvenstvu u Francuskoj počinju danas i odmah ćemo imati zanimljiv duel Poljaka i Portugalaca.

Na papiru nema dileme, Ronaldo i drugovi su favoriti, ali jasno je da će Portugal imati mnogo posla sa Poljskom jer nisu ni blizu forme koja se od njih očekivala. Kristijano izgleda ne nosi svoju ekipu kao što, na primer, Bejl nosi Vels, pa je evidentno da su Portugalci imali mnogo sreće u dosadašnjem delu takmičenja. Samo zahvaljujući tom faktoru sreće su i došli do četvrtfinala i ovako povoljnog žreba za plasman među četiri najbolje. Mada, ne treba biti začuđen ako ih Poljska izbaci.

Vels – Belgija će takođe biti interesantna utakmica, ali mislim da su Belgijanci podigli formu značajno posle nešto lošijeg starta i da ulaze u utakmicu kao favoriti. Kvalitetniji sigurno jesu, a ako skinu prihološki pritisak sa sebe put do polufinala bi svakako bio lakši. Ponovo ću sa posebnom pažnjom pratiti igru Velsa, koji je naš rival u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Svojim partijama do sada pokazali su da su veoma nezgodan protivnik, koga krasi pre svega velika srčanost. U ovaj duel ulaze rasterećeni i upravo to bi mogao da bude još jedan njihov adut, pored fenomenalnog Bejla koji jednim potezom može da reši meč.

Duel između Italijana i Nemaca je svakako derbi ove faze takmičenja. Nemci deluju superiorno, kao da su u grupi igrali onoliko koliko im je bilo potrebno, a da su od eleminacione faze upalili svoje motore. Međutim, Italijani su nam mnogo puta pokazali i dokazali da ih nikada ne treba otpisivati. Za mene je Konte najbolji selektor na turniru već sada jer od svoje ekipe je napravio vojsku koja gazi i samo gura napred. Ipak, naspram sebe će sada imati jednu sličnu armiju i mislim da nas očekuje svojevrsno finale pre finala po svemu što su obe ekipe pružile do sada. Zato, smatram da nijedan ishod u ovom meču ne bi bio iznenađenje.

Čudo zvano Island će pokušati da svoju bajku nastavi protiv domaćina Francuza ali mislim da im je ovo poslednja stanica na Evropskom prvenstvu. Francuska je mnogo kvalitetnija i sigurno neće dozvoliti iznenađenje kao Engleska. Francuski igrači na leđima nose "celu Francusku" odnosno pritisak moranja. Oni jednostavno kod kuće moraju da pobeđuju sve do kraja jer to se od njih očekuje. Pitanje je koliko će moći, jer nisu pokazali baš sjajnu formu i igru. Videćemo... U svakom slučaju pred nama je rasplet i izvesno je da ćemo uživati u fudbalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track