UDARIĆE KRALJ NA KRALJA: Portugal protiv Velsa u polufinalu EP
Foto: Reuters, Profimedia

Kakav meč

UDARIĆE KRALJ NA KRALJA: Portugal protiv Velsa u polufinalu EP

Francuska 2016 -

Prijatelji i saigrači u Realu sada će biti ljuti rivali u meču za veliko finale šampionata u Francuskoj

Večeras u Lionu prvo polufinale na EP igraće reprezentacije Portugala i Velsa, ali sve oči biće uprte u dvojicu fudbalskih znalaca - Kristijana Ronalda i Gareta Bejla.Dvojica saigrača iz madridskog Reala imaće međusobni okršaj na terenu, a mesta u finalu biće samo za jednog od njih.Portugalci optimistiBiće to duel dva potpuno različita karaktera - individualca i šminkera Ronalda protiv skromnog Bejla, podređenog kolektivu.Strani novinari tvrde da su Ronaldo i Bejl prijatelji samo zato što to moraju biti. Da nisu baš najbolji prijatelji, potvrdila je i prošlogodišnja proslava Kristijanovog 30. rođendana, na kojoj su bili gotovo svi saigrači, osim Bejla. Isti izvori tvrde da njih dvojica nikad u životu nisu razmenili SMS poruke. Rivalstvo je počelo dolaskom Bejla u Real 2013. godine. Tada je „kraljevski klub“ zvanično Velšanina doveo iz Totenhema za 90 miliona evra, mada je pravi iznos 95, ali Florentino Perez je sakrio tih pet miliona kako ne bi udario na sujetu Ronalda, koji je 2009. kupljen od Mančester junajteda za 94 miliona evra.Novinari su Gareta Bejla uoči utakmice pitali o rivalstvu s Kristijanom Ronaldom.- Igraju Vels protiv Portugala, a ne Ronaldo protiv Bejla - snašao se Velšanin.Ronaldo, po običaju, nije bio raspoložen za razgovor, pa je na meti novinara bio selektor Fernando Santos, koga muči povreda štopera Pepea, koji je neizvestan za meč, dok Vilijam Karvaljo ne može da igra zbog suspenzije.- Uopšte me ne zabrinjava što moju reprezentaciju novinari nazivaju „ružnim pačetom EP“ ili što nas neki sažaljevaju. Zanima me samo da dođem do finala i osvojim trofej. Da li bih voleo da mi kažete da igramo lep fudbal? Bih! Ali, između toga da smo lepi i da smo kod kuće, ili da smo ružni i dalje u igri za trofej, biram da budem ružan - rekao je Santos.

Velšani neće stati

Selektor Velsa Kris Kolman neće moći da računa na Arona Remzija i Bena Dejvisa, ali dotakao se Bejla i Ronalda.- Ronaldo i Bejl su dva najbolja fudbalera na svetu. Zaboravite da će večeras biti prijatelji - smatra Kolman.

Veliki rivalitetRONALDO JUNIOR:BEJL JE BRŽI OD TEBEDa postoji veliki rivalitet između Ronalda i Bejla, pokazuje i postupak Portugalca kad mu je sin Ronaldo junior rekao da je Velšanin brži od njega:- Sin mi je promenio život. S njim je uvek zabavno. Kad je jednom došao iz škole, rekao mi je da je Garet Bejl brži od mene. Kazao sam mu da niko nije brži od njegovog tate. Odmah mi je odgovorio da on to zna, ali da su mu tako rekli drugari u školi, kao i da je Lionel Mesi rekao u intervjuu da bi voleo da ima moju desnu nogu. Stalno me obraduje takvim ili sličnim stvarima. Pravi je dečak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track