LIGA ŠAMPIONA: Vendeta za Vengera
Foto: Ap

Veliki obračun Arsenala i Napolija

LIGA ŠAMPIONA: Vendeta za Vengera

Fudbal -
Benitez želi da otme sva tri boda svom dugogodišnjem dželatu s klupe Arsenala

Vreme je za osvetu.Vođa mašinerije sa San Paola pokušaće večeras (20.45) na Emirejtsu da se osveti kolegi s klupe Arsenala za sve poraze i poniženja koje mu je Arsen Venger naneo za vreme Benitezovog boravka u Engleskoj, ali i da nastavi ubitačnu seriju zahuktalih Napolitanaca!Trenutno dva najbolja tima Italije i Engleske sastaju se u 2. kolu Lige šampiona u borbi za prvo mesto u „grupi smrti“, a Španac želi i šesti trijumf nad Vengerom u njihovom 19. međusobnom duelu. Benitezu je po napuštanju klupe Liverpula Francuz godinama bio noćna mora. Iako ga je 2008. izbacio iz četvrtfinala LŠ, i to sa ubedljivih 5:3, Rafa u narednih pet duela s Vengerom nije uspeo da stigne do pobede. Crna serija trajala je do januara, kada je Benitez kao menadžer Čelsija konačno uspeo da pobedi Arsenal. Sada želi da ponovi isto i s Napolitancima.- Između mene i Vengera postoji veliko rivalstvo i neverovatna želja za pobedom kad god se sastanemo. Imao je više uspeha u Engleskoj i posle onog trijumfa u LŠ nisam nalazio način da ga pobedim. Euforija trese Napulj, a mi stižemo u London željni nove pobede. Znam da je Arsen spremio neko iznenađenje, ali nas ništa ne može uplašiti, pa čak ni činjenica da Arsenal ima šest pobeda u nizu - kaže Rafael Benitez.

Naravno da pobeđujemo!Posle poraza na svom terenu od Bazela, fudbaleri Čelsija prinuđeni su da pobede u Bukureštu kako im se ne bi dogodilo da drugu sezonu zaredom ispadnu u prvoj fazi. Menadžer „plavaca“ ne dovodi u pitanje trijumf u Rumuniji.- Ovo je meč u kome i pre početka može da postoji samo jedan pobednik. Izgubljeni bodovi sa Stamforda moraju da se nadoknade na strani i ne želim da razmišljam o drugačijem ishodu osim pobede Čelsija - prepotentan je bio Murinjo.

Rafa je veliki menadžerOdmereni Francuz uoči duela na Emirejtsu nije pokazao ni trunku euforije zbog izbijanja na prvo mesto na tabeli Premijer lige, a za svog velikog rivala imao je samo reči hvale.- Rafael Benitez je veliki menadžer! On je odlično radio svoj posao gde god da je bio trener. Ima mnogo iskustva, bio je šampion Evrope s Liverpulom, sveta sa Interom, kao i osvajač Lige Evrope sa Čelsijem. Sve što je uradio u poslednjih 10 godina napravilo je od njega velikog stručnjaka - kazao je Venger.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track