POKVARENO SLAVLJE: Javor tvrd za Partizan

Superliga Srbije

POKVARENO SLAVLJE: Javor tvrd za Partizan

Fudbal -
Fudbaleri Partizana i Javora u Humskoj igrali bez golova
1 / 5

Fudbaleri Partizana su pred 10.000 navijača na stadionu u Humskoj remizirali sa Javorom (0:0) u meču osmog kola Superlige.

Posle poraza od Vojvodine u Novom Sadu (1:2), izabranici trenera Vuka Rašovića, koji su na ovom meču igrali bez bolesnog kapitena Saše Ilića, nisu uspeli da u meču sa timom iz Ivanjice stvore gotovo nijednu stopostotnu priliku.

Zato i ne čudi što su se sa tribina na kojima je bakljadom u 68. minutu obeležen Partizanov rođendan čuli povici "Ovako dalje ne može" i "Uprava napolje"

Trener Partizana Vuk Rašović rekao je da nije dobro što njegova ekipa nije iskoristila šanse protiv Javora, ali i da je dobro što na kraju nije izgubila.

"Kad se ne iskoristi ovoliki broj šansi dobro je da se ne izgubi utakmica. I javor je imao dve do tri dobre prilike u drugom poluvremenu. Kada ne uspeš da postigneš gol, to je tako", rekao je Rašović za Arenusport.

"Ekipa koje je istrčala na teren je dala maksimum... Sigurno da nije dobro što nismo postigli gol. I u prvom poluvremenu smo imali dosta šansi. Jednostavno, šanse moraju da se realizuju", rekao je Rašović.

Rašović je ocenio da je bilo dobrih, ali i loših perioda igre.

"Ovo je mlada ekipa, ima dosta mladih igrača, očekivanja publike su velika, pa oni potpadnu pod neki psihološki pritisak što je sasvim normalno za njihove godine tako da dođe i do tih grešaka, ali mi moramo da nastavimo i da pokušamo da to ispravimo", kazao je Rašović.

Trener Javora Bogić Bogićević rekao je da je prezadovoljan osvojenim bodom.

"Mislim da smo odigrali sjajnu utakmicu, u drugom poluvremenu smo imali sve sjajne šanse koje nismo iskoristili. To ne znači da Partizan nije imao šanse, ali od Partizana se očekivalo da igra agresivno, da napadne, ostavio nam je dosta prostora... Nismo iskoristili šanse, ali prezadovoljni smo bodom", kazao je Bogićević.

Tekstualni prenos

U poslednjem napadu na meču Đorđe Lazović je odbranio šut Predraga Luke

Javor je u nadoknadi vremena imao šansu ali Veselinović nije bio precizan

Desetak minuta pre kraja meča, u kom Partizan nije stvorio stopostotmu šansu sa tribina su se čuli povici: "Ovako dalje ne može."

Kao i u prvih 45 minuta Partizan je imao inicijativu, ređao polušanse, ali nikako nije uspeo da probije čvrst i dobro organizovan bedem Javora. Navijače, koji su bakljadom u 68. minutu obeležili rođendan kluba za koji navijaju, izdavalo je strpljenje, a kada je Javor u 72. minutu pripretio čuli su se zvižduci.

Drugo poluvreme

Sa druge strane Javor, koji se orijentisao na kontranapad i svesno prepustio inicijativu domaćem timu imao je odličnu šansu preko Alimpijevića u 20. minutu

Partizan je imao inicijativu tokom čitavog prvog poluvremena, ali nije uspeo da ozbiljnije pripreti dobro organizovanoj i borbenoj ekipi Javora. Najbolje šanse da pogode mrežu tima iz Ivanjice, imali su Marko Živković u 28. i Nemanja Kojić u 42. minutu, ali ti pokušaji nisu bili dovoljno precizni.

Prvo poluvreme

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track