PRORADILE EMOCIJE: Nije lako kad Deki Stanković zaplače
Foto: Dado Djilas

Nije im bilo svejedno na oproštaju kapitena

PRORADILE EMOCIJE: Nije lako kad Deki Stanković zaplače

Fudbal -
Mnogo toga smo zajedno sa Stankovićem prošli u reprezentaciji, a onda mu vidiš suzu u oku, rekao Vladimir Stojković; Hrvati nisu bolji od nas, kvalifikacije su izvukli na iskustvo i srčanost

Proradile emocije.Golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković izjavio je da je na oproštajnoj utakmici Dejana Stankovića protiv Japana, koja je završena pobedom Srbije od 2:0, video suze u očima kapitena koji je posle 103 utakmice u dresu nacionalnog tima otišao u penziju.Zbog ovog emotivnog trenutka je, prema Stojkovićevim rečima, njemu i svim igračima bilo teško da odigraju utakmicu na nivou. - Možda smo bili malo zbunjeni zbog Dekija. Dugo ga znamo. Mnogo toga smo zajedno s njim prošli u reprezentaciji, a onda mu vidiš suzu u oku... Nije bilo lako odmah se okrenuti igri i rezultatu, ali srećom, i to smo uspeli - rekao je čuvar mreže srpskih „orlova“.Hrvati se provukliGolman Partizana, koji je deo kvalifikacija propustio zbog preloma ključne kosti, uveren je da Srbija ima bolji tim od Hrvata.- Hrvati su izvukli ove kvalifikacije na iskustvo i srčanost. Nijednom nisu odigrali ni približno kao mi, koji smo pokazali da svakom možemo da damo po pet-šest golova. Šta bi bilo protiv Belgije u Beogradu da smo iskoristili one šanse u prvom poluvremenu? I tamo smo protiv njih bili ravnopravni, od Hrvatske bili bolji u Zagrebu, ovde da ne pričam, dominirali smo. Zaslužili smo da zauzmemo ako ne prvo, onda sigurno drugo mesto u grupi - tvrdi Stojković.Njegov reprezentativni saigrač Antonio Rukavina složio se da je ceremonija povodom Stankovićevog oproštaja potresla fudbalere u srpskom nacionalnom dresu.- Istina je da su nas ceremonija i svečani deo utakmice protiv Japana malo sputali, da smo u prvom poluvremenu bili pomalo zbunjeni. U nastavku je već bilo bolje i na kraju smo Dekiju ulepšali oproštajni meč - izjavio je Rukavina.Nastasić presrećanMatija Nastasić srećan je zbog pobede.- Zadovoljan sam zbog pobede, ali i činjenice da sam učestvovao u spektaklu organizovanom u čast legende našeg fudbala Dejana Stankovića - kazao je Nastasić.

Honda iskulirao dekijev špalirNajbolji igrač fudbalske reprezentacije Japana Keisuke Honda u više navrata na utakmici u Novom Sadu pokazao je nekulturu i bahatost. Prvo je za vreme ceremonije u čast oproštaja Dejana Stankovića, dok su svi stajali u špaliru i pozdravljali legendarnog srpskog fudbalera, Honda odlučio da odšeta do klupe kako bi popio vodu i zatražio pomoć od doktora zbog bolova u butini. Osim toga što nije pokazao poštovanje prema Stankoviću, Honda je „iskulirao“ i pripadnike sedme sile iz Japana, jer nije zastao ni da im da izjavu.

Skoplje poremetilo „orlove“Matija Nastasić izjavio je da je posle poraza od Makedonije u Skoplju sve krenulo nizbrdo i da je u Jagodini u utorak (20.30) vreme da se iskupe za taj poraz.- Najmanje što možemo da uradimo je da se iskupimo za taj rezultat pobedom u Jagodini - rekao je Nastasić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track