SPARTAK: Jovana je rasista!
Foto: Fejsbuk

SKANDAL Igračica iz Obale Slonovače na meti Srpkinje

SPARTAK: Jovana je rasista!

Fudbal -
Ženski fudbalski klub iz Subotice optužio Damnjanovićevu da je napravila uvredljivu foto-montažu, na kojoj je njihovu tamnoputu igračicu prikazala kao muškarca s devojkom

Eh, te društvene mreže.Ženski fudbalski klub Spartak iz Subotice pokreće tužbu protiv Jovane Damnjanović, srpske reprezentativke i fudbalerke Volfzburga, zbog rasističke i polne diskriminacije prema tamnoputoj igračici Spartaka Nai Estel Mari Žosi.Naime, u subotičkom klubu navode da je Jovana Damnjanović na svom Fejsbuk profilu zloupotrebila lik fudbalerke ŽFK Spartak, kojoj je pomoću foto-montaže, uz prateći tekst uvredljivog sadržaja, promenila pol! Jovana je postavila foto-montažu fudbalerke Crvene zvezde T. Đ. i Nai Estel Mari Žosi uz komentar u kojem se aludira da je ona muško.Zbog toga će ŽFK Spartak pozvati državu, Fudbalski savez Srbije, kao i FIFA i UEFA da hitno reaguju i sankcionišu Damnjanovićevu zbog rasne i polne diskriminacije.Predsednik ŽFK Spartak Zoran Arsić izjavio je za Kurir da država mora da reaguje jer se zbog ovog incidenta njihova igračica iz Obale Slonovače oseća nesigurno.- Zatečeni smo postupkom Jovane Damnjanović i s obzirom na to da FIFA i UEFA vode neviđenu kampanju protiv svih vrsta diskriminacije i rasizma, pozivam sve nadležne da reaguju. Naša igračica je napadnuta u ključnom trenutku, kad igramo utakmice Lige šampiona. Uplašena je i zatražila je od nas da se avionom vrati u Obalu Slonovače jer se ovde ne oseća sigurno - rekao je on.Novinari Kurira juče nisu uspeli da dođu do druge strane i izjave Jovane Damnjanović.

Želi da se vrati kući... Nai Estel Mari Žosi
Želi da se vrati kući... Nai Estel Mari Žosi

Arsić: Da reaguje država i fssNai Estel Mari Žosi zbog ovog incidenta psihički je rastrojena i ja pozivam državu i FSS da postupe prema propisima i zaštite našu igračicu - kaže Arsić i dodaje:- Klub Jovane Damnjanović svakako mora biti obavešten o ovim događajima jer ona tamo igra u ekipi u kojoj ima tamnoputih igračica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track