OBRAČUN: Navijači Rada napali Ranka Stojića
Foto: Marina Lopičić

Skandal

OBRAČUN: Navijači Rada napali Ranka Stojića

Fudbal -
Stojić je u kazao i da je "definitivno" doneo odluku da ode iz kluba i da trenutno smišlja kako da to uradi na "moralan način"

Uvrede i jaja.

Finasijer Rada Ranko Stojić napadnut je sino} ispred prostorija SOS kanala! Stojića je pre gostovanja u emisiji "Total soker" sačekala grupa huligana, koji su se predstavili kao navijači Rada, vređali su ga i gađali jajima.

Prvi čovek kluba s Banjice ipak nije povređen, a ovo je samo kulminacija višemesečnih nesporazuma na relaciji Stojić - Junajted fors. Stojić nije povređen, a u studio je ušao vidno uznemiren.

“Već duže vreme, godinu i po dana, sam u konfliktu s njima zato što sam jednom izjavio da sam kao mali navijao za Crvenu zvezdu. Tražili su od mene da ne prodajem igrače Crvenoj zvezdi i Partizanu. Međutim, Rad nije na tom nivou, pa to nisam mogao da im ispunim. Radi se o ljudima kojima ništa nije sveto, među njima su i neki koji su radikalniji od Radikala. Ima tu i skinhedsa”, rekao je Stojić u emisiji, a voditelj Nebojša Petrović je otkrio da je grupa navijača trčala za njim dok je ulazio u prostorije SOS kanala.

“Navikli su da kukavički napadaju s leđa i iz mraka. Da to rade kao navijači Partizana ili Zvezde, razumeo bih. Da zakažu sastanak, ispostave mi zahteve. Pa ako nema razultata, onda da radikalizuju mere. Ovo tera ljude iz srpskog fudbala. Zna se na koga tu mislim, sigurno ne na nas iz sporta, već na ove iznad”, dodao je Stojić

On je naglasio da je spreman da napsti klub, ali ne odmah.

“Odlučio sam da napustim Rad i to je sada definitivno. Imam moralnu obavezu prema nekim ljudima i zato se neću odmah povući. Kao što imamo mnoga potraživanja, tako imamo i neka dugovanja i ne želim da odem dok se to ne izmiri. Spreman sam da razgovaram sa grupom veterana, bivših igrača Rada i da im prepustim dalje rukovođenje klubom kako se za svega nekoliko meseci ne bi uništilo ono što smo radili 12 godina”, rekao je Stojić.

Prethodnih dana pojavila se informacija da će Ranko Stojić zameniti Zorana Stojadinovića na mestu sportskog direktora Crvene zvezde.

Problemi u Radu traju već nekoliko meseci, situacija u klubu je jako loša. Rad je napustio i sin Ranka Stojića Ivan, koji je bio sportski direktor. Pored njega, otišao je i dugogodišnji portparol Vladimir Mek Savić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track