LEPI BRKA: Bogić Bogićević - doktor za večite!
Foto: Saša Pavlić

Učitelj fudbalera Javora

LEPI BRKA: Bogić Bogićević - doktor za večite!

Fudbal -
Ne igraju ni u Crvenoj zvezdi ni u Partizanu neka čudovišta od igrača. Kad bi zamenili dresove, videlo bi se da nema razlike

Drži fudbal u malom prstu.Trener Javora Bogić Bogićević ove jeseni očitao je lekcije fudbalerima Crvene zvezde i Partizana. Prvo je crveno-bele demolirao na početku sezone u Ivanjici sa 4:2, a onda je pre dve nedelje nadigrao crno-bele u Humskoj, koji su najviše zahvaljujući sreći osvojili bod protiv raspoloženih Ivanjičana.- Ne igraju ni u Zvezdi ni u Partizanu neka čudovišta od igrača. Nije to bauk. Kad bi zamenili dresove, videlo bi se da nije to neka razlika. Tako govorim i igračima pred utakmice s njima. Jesu to veliki klubovi, ali u ovom trenutku, realno, nisu veliki timovi - bez dlake na jeziku je Bogićević u razgovoru za Mocartsport. Takođe, on i slikovito opisuje:- Ove sezone može ozbiljno da se zakuva. Pa kog treba svi mi da se plašimo? Daude, majke ti? Ne kažem da je loš igrač, ali nije ni Robert Prosinečki, pa da primi loptu od štopera i prošeta se kroz petoricu igrača.O trenerskom poslu u Srbiji Bogić Bogićević ima zanimljivo gledište:- Normalno je da Zvezda izgubi. Samo ovde nije. Mi bismo i Gvardiolu oterali posle prijateljskih utakmica. Gubio je i Ferguson, i to bolno. Kod nas bi u ponedeljak leteo, a tamo je ostao, koliko, 27 godina... To što navijači shvataju to kao sramno, to je drugo. I Mančester junajted izgubi od Vigana. Ovde bi gorelo, zapalili bi stadion! A u Mančesteru najgori start odvajkada, pa niko ne pominje smene, maltretiranje.

Ako ne valja, nogu u dupeBogić Bogićević ima svoju teoriju kad su mladi fudbaleri u pitanju:- Analize utakmica su za mene, za njih je to gubljenje vremena, budalaština. Ranije su mi neki predsednici govorili da neki mladi igrač treba da igra. U redu, kažem, pustiću ga ako ti misliš da treba, ali ako odigra loše, neće više nikad biti na terenu. Noga u dupe! I nikad nisam imao problema.

Protiv privatizacijeTrener Javora nije zagovornik privatizacije fudbalskih klubova.- Koja privatizacija? Ako bude onakva kakva je bila u privredi, onda smo tek nadrljali. Naša liga je skupa. Treba ti minimum pola miliona do milion evra za sezonu, a retki su privatnici koji će sebe da sahrane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track