PARTIZAN PONOVO LIDER: Jojić, Petrović i Kojić uništili Jagodinu!
Foto: Partizan.rs

Ćurani nemoćni

PARTIZAN PONOVO LIDER: Jojić, Petrović i Kojić uništili Jagodinu!

Fudbal -
Derbi meč 9. kola Jelen Superlige koji se igrao na stadionu pod Đurđevim brdom, ubedljivo pripao aktuelnom šampionu Srbije
1 / 5 Foto: Partizan.rs

JAGODINA - Fudbaleri Partizana savladali su u derbiju 9. kola Jelen Superlige Jagodinu u gostima sa 3:0 (1:0). Crno-beli su ponovo zaseli na prvo mesto prvenstva sa 20 bodova, dva više od Čukaričkog i četiri više od večitog rivala.

Aktuelni šampion države, ekipa Partizana povela je u 34. minutu pogotkom Miloša Jojića posle solo prodora, ali je verovatno ključni momenat bio 31. minut kada je Vladimir Stojković odbranio penal Dariju Damjanoviću.

Do drugog gola crno-beli su došli početkom drugog poluvremena, tačnije u 50. minutu posle gola rezerviste Nemanje Petrovića. Petrović je samo koji minut ranije ušao u igru, a asistent je bio Miloš Jojić.

Jojić je asistirao i kod trećeg pogotka, pošto je posle solo prodora uposlio Kojića kome nije bilo teško da matira Đuričića.

Jagodina nikada do sada nije pobedila Partizan na svom terenu, a nije uspela ni da zatrese mrežu crno-belih. Jedini trijumf u međusobnim mečevima ostvarila je u Beogradu. Na pet prethodnih mečeva u Jagodini Partizan je slavio četiri put, uz ukupnu gol razliku 5:0.

http://www.youtube.com/watch?v=aXcR00xT4uk

Stadion: Pod Đurđevim brdom, gledalaca: 5.000Sudija: Milorad Mažić

Strelci: Jojić 34., Petrović 50., Kojić 84.

JAGODINA: Đuričić - Milinković, Tomić, Živanović, Projić - Ranđelović, Damjanović - Mitošević, Arsenijević, Đurić - Pešić. Trener: Mladen Dodić.

PARTIZAN: Stojković - Stanković, Obradović, Ostojić, Volkov - Đemba Đemba, Jojić - A. Živković, Ilić, Ninković - Fofana. Trener: Vuk Rašović.

TEKSTUALNI PRENOS

84. minut - GOOOL!!! Druga asistencija na meču Miloša Jojića, a pogodak Nemanje Kojića. Jojić se prošetao kroz centralni deo odbrane Jagodine i potom dodao do usamljenog Kojića na levoj strani kome nije bilo teško da matira Đuričića.83. minut - Partizan je ostao sa deset igrača. Miloš Ostojić je dobio drugi žuti karton na meču zbog grubog prekršaja.75. minut - Nemanja Kojić je propustio veliku priliku za 3:0. Izbio je sam ispred Đuričića i onda slabo šutirao.70. minut - Izmena u Partizanu, umesto Ninkovića u igri je Kojić.69. minut - Ninković je šutirao sa 15-16 metara posle solo prodora, ali je to bio slab šut.65. minut - Nova fantastična odbrana Vladimira Stojkovića. Živanović se posle odbitka našao sam oči u oči sa golmanom Partizana, ali je njegov šut sa 7-8 metara "jedinica" crno-belih majstorski intervenisala.60. minut - Miloš Lepović je pokušao sa ivice šesnaesterca ali je pogodio spoljni dreo mreže gola Partizana.53. minut - Izmena u Jagodini, Miloš Lepović ulazi u igru umesto Mitoševića.50. minut - GOOOL!!! Nemanja Petrović posle samo dva minuta u igri postiže pogodak za vođstvo Partizana 2:0! Njegov prvenac u seniorskoj konkurenciji. Ponovo je Jojić bio zaslužan za gol. Povukao je jednu loptu, izmenio dupli pas sa Fofanom i potom dodao do samog Petrovića koji je matirao Đuričića.48. minut - Neplanirana izmena u Partizanu, umesto povređenog Andrije Živkovića u igri je Nemanja Petrović.

2. POLUVREME

1. POLUVREME

34. minut - GOOOL! Partizan vodi sa 1:0. Strelac je Jojić. Vezista Partizana je posle solo akcije poslao loptu u "malu mrežu" domaćina i doneo veliku radost svom timu. Samo minut ranije crno-beli su bili na ivici ponora, pošto je Jagodina imala penal.32. minut - Penal za Jagodinu!!! Ostojić je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a sudija Mažić sasvim opravdano dosudio najstrožu kaznu. Stojković brani udarac Damjanovića!!!24. minut - Partizan se definitivno oslobodio pritiska domaćina i preuzeo inicijativu. Ponovo je Fofana bio u petercu domaćina, ovog puta iskosa, pokušao je da uposli Ilića i Ninkovića, ali su domaći igrači u poslednjem trenutku izbili loptu van šesnaesterca.20. minut - Najbolja prilika do sada, u šansi se našao Fofana ali nije uspeo da pogodi mrežu sa nekoliko metara. Čini se da je napadač Partizana bio u ofsajdu, ali je za svaki slučaj golman Đuričić odbranio.9. minut - Prvi ozbiljniji izlet Partizana pred gol domaćina. Andrija Živković je oprobao šut sa oko 25 metara, ali je lopta otišla pored gola.3. minut - Agilniji domaćin na startu utakmice, već drugi korner za domaćina.1. minut - Prvi konkretan napad Jagodine, Stojković je krajnim naporima izbacio loptu u korner.

Palma ukida pomoć klubu?Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine Jagodine, bio je razočaran rezultatom utakmice. On je još na poluvremenu ušao u svlačionicu domaćih i imao žučan razgovor s trenerom, a svima je poručio da će, ukoliko ne savladaju crno-bele, Grad ukinuti pomoć klubu. Pošto Jagodina nije trijumfovala, ostaje da se vidi da li je Palma zaista tako odlučio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track