LIGA ŠAMPIONA: Subotić na udaru tobdžija!
Foto: Rojter

Teško gostovanje za Nevena

LIGA ŠAMPIONA: Subotić na udaru tobdžija!

Fudbal -
Dortmund večeras (20.45) nema pravo na poraz u Londonu protiv najboljeg tima Engleske

Srbi na iskušenju!Reprezentativac Srbije Neven Subotić pokušaće večeras (20.45) sa svojim Dortmundom da ostane neporažen na Emirejtsu u 3. kolu Lige šampiona, jer bi se u suprotnom vicešampion Evrope našao nadomak eliminacije već u grupnoj fazi takmičenja!Neven u formiSubotić igra možda u najboljoj formi u karijeri. Najbolji dokaz za to su njegove fenomenalne intervencije u subotu protiv Hanovera, koje su „milionerima“ donele minimalan trijumf, a Nevena uvrstile u idealan tim kola Bundeslige. Međutim, Hanover nije Arsenal, koji ruši sve pred sobom i nalazi se na vodećoj poziciji Premijer lige.Toga je svestan i trener Dortmunda Jirgen Klop, koji i pored fenomenalne forme „tobdžija“ misli da ima dobar predosećaj pred gostovanje u Londonu.Igramo svoju igru- Iako smo uz mnogo muke stigli do pobede nad Hanoverom, ekipa je pokazala da se odlično snalazi u situaciji kad ništa ne polazi za rukom. To je bila jedna od onih rudarskih pobeda koje vas ojačaju. Priče o strašnom Arsenalu nas ne interesuju. Oni imaju svoju igru, a mi svoju i ubeđen sam da nećemo napustiti Emirejts pognute glave - kaže trener „milionera“.

Kako dati gol ŠalkeuNevenovog kolegu iz nacionalnog tima Branislava Ivanovića večeras (20.45) takođe očekuje teško gostovanje Šalkeu, koji je uz Barselonu jedina ekipa u LŠ bez primljenog gola. Ipak, Murinja ne brine odbrana domaćih.- Mi idemo na pobedu bez obzira na to gde igramo. Nisu primili gol, što ne znači da neće. Poraz od Bazela je doveo do toga da na tri gostovanja moramo da osvojimo bar sedam bodova. Već smo uzeli tri, a sada je vreme da uvećamo konto - rekao je Portugalac.

Oporavljeni Mesi ruši MilanNakon prvog kiksa u sezoni i 0:0 sa Osasunom, fudbaleri Barselone večeras (20.45) sa oporavljenim Leom Mesijem u derbiju 3. kola Lige šampiona gostuju na San Siru sedmostrukom prvaku Evrope, sa ciljem da trijumfom u Milanu dođu nadomak plasmana u narednu fazu. Katalonci su tri nedelje čekali povratak na teren svog najboljeg igrača. Leo je u subotu konačno istrčao na teren u Pamploni, ali trener Martino nije želeo da rizikuje, pa mu je dao šansu tek u poslednjih 20 minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track