SPEKTAKL: El klasiko 167. put!

Španski derbi i obračun Mesija i Ronalda

SPEKTAKL: El klasiko 167. put!

Fudbal -
Barselona večeras (18.00) dočekuje Real u 10. kolu Primere, što će ujedno biti i okršaj dve trenutno najskuplje fudbalske ekipe na planeti

Raj za oči!U najvećem fudbalskom okršaju u Španiji, a možda i na celoj planeti, fudbaleri Reala večeras (18.00) na Nou kampu pokušaće da i četvrti put uzastopno ostanu neporaženi u prvenstvenom obračunu protiv najljućeg rivala Barselone i tako zadrže mesto u vrhu tabele Primere!Katalonci u 167. „el klasiku“, posle bledih izdanja i dva remija, dočekuju ekipu predvođenu Kristijanom Ronaldom, koji samo jednom nije postigao gol na prethodnih 10 mečeva u svim takmičenjima. Meč na Nou kampu biće još jedna prilika za obračun dvojice najboljih fudbalera sveta Lea Mesija i Portugalca, koji je na poslednjih šest gostovanja u Barseloni, u svim takmičenjima, pogađao gol Blaugrane.- Naravno da bih voleo da nastavim seriju. Međutim, mnogo je važnije da pobedimo nego da dam gol. Igramo sve bolje, što se ne može reći za rivala, ali najbitnije je da niko u timu više ne doživljava Barsu kao nepobedivog protivnika. Pogledajte, oni su nas pobedili samo jednom u prethodnih osam duela i zaista ne vidim razlog da budemo u podređenoj ulozi - rekao je Ronaldo, koji je ove sezone već postigao 15 golova na 12 mečeva.Njegov najveći fudbalski neprijatelj Leo Mesi tek nedavno se oporavio od povrede i odmah po povratku na teren spasao Katalonce od poraza golom na San Siru. To je bio njegov 12 pogodak na devet susreta u 2013/14, a večeras ima šansu da prestigne Di Stefana i postane najbolji strelac u istoriji „el klasika“.- Oslobodio sam se tog pritiska, pogotovo što su klubu neophodne pobede. Jednog dana ću verovatno prestići Di Stefana jer obojica imamo po 18 golova. Zanima me samo trijumf nad Realom, ostanak na vrhu tabele i ubeđen sam da ćemo ispuniti cilj - kaže Mesi.Zanimljivo je što je ovo i duel dve najskuplje ekipe na planeti. Madriđani vrede 583.500.000 evra, a Katalonci samo milion manje.

Oni su gomila plaćenika!Defanzivac Barselone Đerar Pike isprozivao je čelnike Reala uoči 167. „el klasika“. Muž pevačice Šakire tvrdi da je razlika između dva kluba to što za klub s Nou kampa igraju fudbaleri koji iskreno vole klub, dok Real vidi kao skup plaćenika.- Mesi, Pujol, Inijesta, Ćavi, Pedro i mnogi drugi deca su našeg kluba koja igraju srcem i nisu koštali ni penija. Ti ljudi vole Barselonu i Nou kamp im nije prolazna stanica. Real potroši 160 miliona za Iska, Bejla i Iljaramendija. Poređenje je suludo... Ekipa fudbalskih plaćenika nikad neće osećati privrženost klubu kakvu imaju moji saigrači - kaže Pike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track