GROBARI U RATU: Nož u srce pripadniku Zabranjenih!
Foto: Saša Pavlić

Novi međusobni obračun navijača Partizana

GROBARI U RATU: Nož u srce pripadniku Zabranjenih!

Fudbal -
Vladimir Živković (36) nastradao nakon svađe i krvave tuče s mladićima koji su članovi Partizanove navijačke grupe Alkatraz

BEOGRAD - Potraga za ubicom!Vladimir Živković (36) zvani Vlajko, pripadnik frakcije Partizanovih navijača Zabranjeni, ubijen je preksinoć oko 23 sata u Ulici Salvadora Aljendea u beogradskom naselju Karaburma. Njega je, prema nezvaničnim informacijama, više puta nožem u srce ubo mladić za kojim policija intenzivno traga i koji, po svemu sudeći, pripada frakciji Alkatraz, koja je u sukobu sa Zabranjenima!Sukob u parkuKako saznajemo, Živković se oko 23 časa na Karaburmi našao u parku u blizini Ulice Salvadora Aljendea.- Ubrzo ga je napala četvoročlana grupa navijača. Tokom okršaja jedan mladić je izvadio nož i Živkovića, koji stanuje na Novom Beogradu, više puta ubo u srce! Iako ranjen, Živković je uspeo da otrči nekoliko metara i preskoči ogradu koja razdvaja trotoar od ulice, ali se posle nekoliko koraka srušio i izdahnuo na ulici - kaže naš izvor.Prema rečima našeg izvora, dvojicu saučesnika policija je uhapsila. Za počiniocem ubistva i još jednim njegovim pomagačem još se traga.- Već je ispitano nekoliko navijača koji bi trebalo da znaju zbog čega je izbio sukob. Iako oni tvrde da ubistvo nije u vezi s višegodišnjim sukobom razjedinjenih navijača Partizana, sve indicije govore suprotno! Verovatno su i akteri okršaja bili pijani - rekao je naš izvor.Naravno, sagovornik Kurira ne isključuje mogućnost da bi motiv sukoba mogao da se krije i na nekoj drugoj strani!- Karaburma je, inače, poznata kao naselje u kojem se trguje drogom, a poznato je i da se mnogi dileri sakrivaju među navijačima. Istražitelji će proveriti i da li je možda sukob izbio zbog trgovine narkoticima - rekao je naš izvor.Iz zatvora u smrtŽivković je, inače, nedavno izašao iz zatvora, u kojem je odležao dvogodišnju kaznu zbog organizovanja tuče između Zabranjenih i Alkatraza 8. juna 2011. godine, pred početak košarkaške utakmice između Partizana i Hemofarma u hali Pionir. Vladimir Živković je drugi pripadnik Zabranjenih koji je ubijen u Beogradu. Pre njega je 23. oktobra 2011. godine iz automobila u pokretu izrešetan Ivan Perović. Za njegovo ubistvo osumnjičeni su Milan K. i Marko I., obojica pripadnici Partizanove navijačke grupe Alkatraz.

Kako je počeo sukob navijačaSukob između dve navijačke grupe počeo je kad su Zabranjeni optužili Alkatraz da sarađuje s policijom, dok su iz Alkatraza tvrdili da Zabranjeni za račun jednog narko-bosa žele da preuzmu prevlast na tribini. Miloš Radisavljević, vođa Alkatraza, napisao je na Fejsbuku:- Mesecima slušam kako prozivate Alkatraz. Pljujete i psujete nam majke vi koji ste do juče stajali uz nas. Psujete momke koji ne mogu da vam odgovore, a šatro se borite za pravdu - napisao je svojevremeno Radisavljević.Hronologija sukobaoktobar 2011 - Ivan Perović iz Zabranjenih ubijen je na Novom Beogradu.mart 2012 - Na Dorćolu su ranjeni pripadnik Zabranjenih Marko B.septembar 2012 - Marko M. (18) i Miroslav K. (20), pripadnici Alkatraza, uhapšeni su zbog sumnje da su zapalili džip Aleksandra P. (32), koji je jedan od vođa Zabranjenih.septembar 2012 - Uhapšeno je šest pripadnika Zabranjenih zbog sumnje da su izboli mladića na rođendanskoj proslavi ćerke čelnika SD Partizan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track