GLASAJTE: Trojica Srba u izboru za najboljeg mladog fudbalera Evrope
Foto: Saša Pavlić

Zlatni dečaci

GLASAJTE: Trojica Srba u izboru za najboljeg mladog fudbalera Evrope

Fudbal -
Aleksandar Mitrović, Lazar Marković i Matija Nastasić nalaze se na listi od 40 fudbalera koji konkurišu za prestižni trofej "Golden boj"

Srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović, Lazar Marković i Matija Nastasić nalaze se na listi od 40 najboljih mladih fudbalera u Evropi koji konkurišu za prestižni trofej "Golden boj", a vi možete glasati ovde. Nagradu dodeljuje italijanski sportski magazin Tutosport, a glasaju novinari uglednih evropskih listova poput Marke, Frans fudbala, L'Ekipa, Bilda, Mundo Deportiva, A Bole, Tajmsa i Telegrafa.Favoriti za osvajanje ovogodišnje nagrade su, bar na papiru, vezista Juventusa Pol Pogba, napadač Evertona Romelu Lukaku i štoper Reala Rafael Varan.

Nagrada za najboljeg igrača do 21 godine dodeljuje se od 2003. godine, a prvi pobednik bio je Rafael Van der Vart. Posle Holanđanina laureati su bili Vejn Runi, Lionel Mesi, Sesk Fabregas, Serhio Aguero, Anderson, Alešandre Pato, Mario Baloteli i Mario Gece.

Prošle godine najbolji je bio Španac Isko, a Marković je osvojio šesto mesto. Pobednik će biti proglašen početkom decembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track