BESAN: Pelegrini se nije rukovao sa Murinjom

Premijer liga

BESAN: Pelegrini se nije rukovao sa Murinjom

Fudbal -
Nisam hteo da se rukujem sa njim, a ništa drugačije nisam ni očekivao od njega, takve proslave su za njega normalne, rekao je trener Mančester sitija

Posle poraza od Čelsija (1:2) zahvaljujući nesporazumu Džoa Harta i Matije Nastasića koji je iskoristio Fernando Tores, menadžer fudbalera Mančester sitija Manuel Pelegrini nije hteo ni da se pozdravi sa kolegom Žozeom Murinjom."Neverovatno je kako kako smo izgubili, Čelsi, Kardif i Aston Vila nisu imali velike šanse protiv nas, ali smo primali glupe golove. Neću da govorim o imenima i igračima, mi smo tim, i ako hoćemo da se nadmećemo u Premijer ligi, moramo da eliminišemo probleme zajedno", rekao je Pelegrini.

Posle meča, on se nije pozdravio sa Žozeom Murinjom, koji je proslavio pobedu tako što je ušao u publiku."Nisam hteo da se rukujem sa njim, a ništa drugačije nisam ni očekivao od njega, takve proslave su za njega normalne", rekao je Pelegrini.

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo sijao je od zadovoljstva nakon pobede nad Mančester sitijem, za koga smatra da je možda i najbolji tim u Premijer ligi, a objasnio je i svoju euforičnu proslavu gola za trijumf."Imali smo onoliko sreće koliko je potrebno da pobedite u ovakvim mečevima, a Fernando je verovao do samog kraja u trijumf. Vrlo važna pobeda, jer smo savladali možda i najbolji tim u Premijer ligi. Sve je išlo u Toresovu korist nakon što je promašio zicer i nakon toga smo videli najbolje od Fernanda. Neverovato je radio za tim, a drugi gol je došao kao plod njegovog samopouzdanja", nije Murinjo štedeo reči hvale na račun junaka u trijumfu nad Sitijem.

Portugalskom stručnjaku očito "leži" tim iz plavog dela Mančestera, pošto se podsetio i kako ga je pobeđivao i sa Realom.

"Bila je to prava drama u samom finišu, a tako sam srušio Siti i kao trener Reala, pa sam onda uništio pantalone od klizanja na kolenima po terenu. Oni su izgubili u poslednjim minutima i meni je to simpatično", pecnuo je Murinjo "građane".

"Zadovljan sam karakterom, mislim da ima pet ili šest fantastičnih ekipa koje će se boriti za titulu, a oni (Siti) su vrlo opasni i fizički jaki. Kada dobijete najbolje, to se vrlo pozitivno odrazi na ekipu", naglasio je Murinjo i osvrnuo se na svoj odlazak u publiku prilikom proslave Toresovog gola, posle čega trener Sitija Manuel Pelegrini nije želeo da se rukuje sa njim po završetku meča.

"Izvinjavam se ako misle da sam uradio nešto loše. U drugim zemljama i kulturama se rukujemo samo pre utakmice. Razumem ako je (Pelegrini) bio tužan zbog rezultata ili ako misli da sam uradio nešto pogrešno, i to prihvatam. Nadam se da ipak nisu pogrešno protumačili moj skok u publiku, jer sam to učinio pošto mi je sin bio odmah iza klupe. To je bilo za njega, a ne zbog nedostatka poštovanja rivala, već samo izliv emocija", poručio je Murinjo.

http://www.youtube.com/watch?v=5K5yMD3JQlw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track