HVALI GA TRENER: Filip Đorđević je zver!
Foto: Reuters

Zakarijan hvali Srbina u dresu Nanta

HVALI GA TRENER: Filip Đorđević je zver!

Fudbal -
Dok ga šef voli, Predsednik kluba priprema teren za odlazak najboljeg fudbalera, za kojeg će, prema vladinim finansijskim propisima, morati da plaća visok porez, od čak 75 odsto

Ode im Fića...Srpski reprezentativac Filip Đorđević dočekao je igračku zrelost u Francuskoj, što se primećuje i po interesovanju tamošnjih medija za njegovu sadašnjost u Nantu i budućnost koju mnogi vide u velikom evropskom klubu. Uprkos golovima, i sinoć je bio strelac u remiju s Monpeljeom (1:1), postoje i kritičari koji njegovo držanje na terenu tumače kao preveliku nonšalanciju za igrača francuske lige, ali trener „kanarinaca“ Mišel Der Zakarijan ne daje im da šire takve priče.- Filip je prošle godine postigao 24 gola. Ove sezone na 12 mečeva pogodio je sedam puta, što uopšte nije loš učinak. Uvek je posvećen treningu, veliki je radnik i fizički je jak kao zver - rekao je stručnjak jermenskog porekla.Đorđević je sve bliži odlasku iz Nanta. Na ovakav zaključak navode i reči predsednika kluba Valdemara Kite u njegovom objašnjenju velike poreske stope na plate igrača veće od milion evra. Nant se do sada nalazio u društvu šest klubova francuskog prvenstva koji nisu bili pogođeni ovom vladinom odlukom.- Do danas nas nije dotakao porez, ali to može da se dogodi već sutra. Zamislite ako želim da zadržim Đorđevića u timu. Ukoliko uspemo u tome, to će nas koštati više od milion evra jer nema drugog načina, a na red nam dolaze i pregovori s talentovanim mladim igračima Đilobođijem i Veretoom.

Valdemar Kita
Valdemar Kita

Red za đorđevićaSa željom da centarfora reprezentacije Srbije dovede već u januaru napravio se red francuskih klubova. Mediji pišu da je Lion već povukao konkretne poteze da ga angažuje, a planove prave i Lil i Sent Etjen. Svima se ova ideja dopada jer iskusnog i dokazanog igrača očekuje status slobodnog igrača, što ih oslobađa obaveze plaćanja obeštećenja. Engleski klubovi takođe prate situaciju u Nantu, baš kao i Lacio, Juventus i Fjorentina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track