ENGLEZI NAS OCRNILI: Naši huligani su plišane mede za Grobare i Delije
Foto: Nemanja Pančić

Ni reč o fudbalu

ENGLEZI NAS OCRNILI: Naši huligani su plišane mede za Grobare i Delije

Fudbal -
Izveštači ostrvskih medija zaprepašćeni ponašanjem pristalica Crvene zvezde i Partizana tokom derbija na Marakani, ocenili su da ono što rade po brutalnosti nadaleko poznati engleski huligani posle događaja u Beogradu, nije vredno pomena

Engleski mediji ocenjuju da su navijači Crvene zvezde i Partizana tokom 145. večitog derbija, pokazali da su gori od ostrvskih huligana zbog kojih u Evropi opostoje liste sa imenima onih kojima je zabranjeno da u vreme fudnbalskih utakmica prilaze stadionima ili čak budu na slobodi.

Mediji na Ostrvu priznali su da su incidenti koje naprave engleski huligani "kao kada plišani medvedići odu na piknik" u odnosu na ono što su priredili srpski navijači na 145. "večitom derbiju".

"Meč između fudbalera Zvezde i Partizana bio je jedan od najnasilnijih večitih derbija ikada. Zvezda je vodila 1:0 kada je sve počelo, kada su ubačene baklje na teren sa dela gde su bili navijači Partizana. To im nije zadovoljilo želju za uništavanjem, pa su na svojoj tribini upalili veliku vatru, a zatim na nju dodavali razne stvari zbog čega je postala ogromna. Igra je zaustavljena, a dvoja vatrogasnih kola morala su da učestvuju u gašenje lomače. Na opšte iznenađenje, meč je ipak nastavljen", stoji u izveštaju Indipendenta.

U opširnom izveštaju sa meča "Dejli mejl" postavio je pitanje da li je u Beogradu odigran najluđi derbi na svetu?

"Igrači su izbegavali baklje, navijači su prskani vodenim topovima, meč je prekinut zbog logorske vatre na trbinama... Da li je to bio najluđi derbi na svetu?"Engleski list je reportažu iz Beograda oslikao brojnim fotografijama huligana, vatrom koja je zapaljena na trbini, ali i snimkom na kojem se vidi i sudija koji u trenutku prekida zbog incidenata huligana čeka u dimu na terenu da vatrogasci ugase požar uz potpis "Najopasniji derbi na svetu? Vatreni bes na beogradskim tribinama".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track