KRVAVI OBRAČUN: Upucan vođa navijača Partizana Alen Kostić

Lideru Zabranjenih napravljena sačekuša

KRVAVI OBRAČUN: Upucan vođa navijača Partizana Alen Kostić

Fudbal -
Vođi Zabranjenih napravljena sačekuša ispred njegove kuće u beogradskom naselju Železnik, a od metaka je zadobio povrede u predelu obe natkolenice i izgubio je dosta krvi

BEOGRAD - Alen Kostić (28), jedan od vođa navijača Partizana ranjen je sinoć oko 23 sata u pucnjavi u beogradskom naselju Železnik.

Incident se dogodio na uglu ulica Braće Lukića i Radoja Prvulovića ispred kuće gde Kostić živi, a on je vozilom Hitne pomoći prebačen u Institit za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica".

Kako saznajemo, on je zadobio povrede od metaka u predelu obe natkolenice i izgubio je dosta krvi.

Policija je brzo došla na lice mesta, ali je napadač umakao.

Alen Kostić je poznatiji u navijačkom svetu kao vođa ekipe "Saut Femili" koja pripada grupi "Zabranjeni" i koja je u sukobu sa "grobarima" koji se okupljaju na južnoj tribini. “Zabranjeni” su u sukobu sa suparničkom navijačkom grupom “Alkatraz”, od koje pokušavaju da preuzmu primat na južnoj tribini. Na minulom 145. večitom derbiju ponovo se rasplamsao sukob, pošto su pola sata pre početka meča dve grupe gađale jedna drugu bakljama. Kulminacija obračuna dve zaraćene grupacije navijača Partizana kulminirao je krajem oktobra 2010. godine kada je ubijen pripadnik grupe "Zabranjeni" Ivan Perović.

Naredni period pokazaće da li se radi o nastavku sukoba oko prevlasti među "grobarima" između "Zabranjenih" i "Alkatraza", eventualno sukoba "grobara" i "delija", ili je ipak reč o kriminalnom obračunu.

“Insajder” je svojevremeno objavio da je policija protiv Kostića do 2006, kada je imao 20 godina, podnela 14 prijava za teška krivična dela poput nasilničkog ponašanja i nanošenja teških povreda, ali da nijedna nije okončana presudom. Iz suda su bezbroj prekida postupaka objasnili time “da lice nisu mogli naći na adresi na kojoj je prijavljeno”. Sličan broj prijava podnet je od 2006. do danas.

Protiv Alena Kostića trenutno se pred Višim sudom u Beogradu vode svega četiri postupka, od kojih nijedan nije okončan, osim slučaja utakmice u Subotici, za šta je krajem januara ove godine oslobođen.

Podsetimo, pre desetak dana u dva odvojena sukoba u Beogradu ubijeni su Vladimir Živković, član navijačke grupe "Zabranjeni", dok je u kafiću "Penzija" u centru grada ubijen Vladimir Lukić, navijač FK Rad i član neonacističke grupe "Odred 18".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track