DRAMA U NAJAVI: Sa derbija pobeglo 500 redara, komesar tražio da se meč ne igra
Foto: Fonet

Korak do novog Hejsela

DRAMA U NAJAVI: Sa derbija pobeglo 500 redara, komesar tražio da se meč ne igra

Fudbal -
Od 724 člana redarske službe na stadionu se pojavilo 312, od kojih je stotinak pobeglo tokom prvog poluvremena

BEOGRAD - Od 724 člana redarske službe na stadion se pre početka 145. večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana pojavilo njih 312, od kojih je stotinak pobeglo tokom prvog poluvremena!

Ova činjenica još jedan je dokaz da je minuli duel večitih rivala odigran uz mnogo propusta, a malo je nedostajalo da se uopšte i ne odigra.

Tačno 90 minuta pre početka meča Ivan Petrić, komesar za bezbednost Crvene zvezde, sačinio je alarmantan izveštaj i predložio da se utakmica ne odigra.

"Kao komesar za bezbednost predlažem i procenjujem da sa ovolikim brojem redara utakmica ne može bezbedno da se odigra".

Izveštaj je prosleđen delegatu Branku Stojakoviću, a u 17.08 časova, stiglo je usmeno obaveštenje da će se na osnovu bezbednosne procene utakmica igrati.

Branko Stojaković, koji je inače komesar za takmičenje Prve lige Srbije, potvrdio je navode da je u poluvremenu meča još stotinak redara napustilo svoja mesta. To znači da je visokorizičnu utakmicu u drugom poluvremenu obezbeđivalo 500 ljudi manje od predviđenog broja.

Da se incidenti naslućuju i da su utvrđeni mnogobrojni propusti moglo je da se čuje u u 13,30 časova, nepunih pet sati pre početka susreta na Marakani. Steva Pavković, zamenik komesara za bezbednost Crvene zvezde, konstatovao je da komunalna inspekcija, građevinska i druge službe, nisu uradile ništa od onoga što je dogovoreno na tehničkom sastanku, poslednjeg oktobarskog dana.

Zanimljivo, na sastanku prošlog četvrtka, nije iznesen nijedan problem vezan za redarsku službu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track