DRŽAVA ODLUČNA: Silom protiv kriminalaca!
Foto: Nemanja Pančić

Državni vrh poslao poruku srpskim huliganima

DRŽAVA ODLUČNA: Silom protiv kriminalaca!

Fudbal -
Aleksandar Vučić i Ivica Dačić obećali Srbiji da će se Vlada obračunati sa onima koji žele da od države naprave divlji zapad

Reakcija.Prvi potpredsednik srpske vlade Aleksandar Vučić rekao je da se država neće obračunavati s navijačima, već s kriminalcima. Vučić je na konferenciji za novinare posle sastanka s delegacijom Alžira u Palati Srbija u Beogradu rekao da država neće trpeti da ljudi budu ugroženi zato što nose Partizanov ili Zvezdin šal.Niko nije jači od države- Nikome ne pretimo, samo molimo ljude da se dovedu razumu i da shvate da niko nije jači od države - kazao je on.Na prošlonedeljnoj utakmice Crvene zvezde i Partizana dogodili su se brojni incidenti - navijači su na tribinama palili pirotehnička sredstva, a na nekoliko mesta zapaljena je južna tribina stadiona Crvene zvezde.Premijer Srbije Ivica Dačić siguran je da će se njegova vlada obračunati s huliganima, te da se, kako kaže, od države neće praviti Divlji zapad. Red će se na srpskim stadionima zavesti pomoću ministarstva sile, objasnio je predsednik Vlade.- Niko ne može biti jači od države. Za to je potrebna široka saglasnost u društvu i ne kažem da taj problem sada ne može da se reši. Imam osećaj da se ova vlada suočava sa svim problemima koji postoje i sa njihovim rešavanjem. Srbija nije Divlji zapad i ne može da bude. Red se mora uvesti, a to je moguće jedino silom i zato i postoje ministarstva sile - rekao je premijer Srbije Ivica Dačić.I SPS se dodvoravaoNa pitanje o kašnjenju države da reaguje i suzbije huliganizam, Dačić podseća da su se političke stranke udvarale navijačima, kao i da je za reakciju potrebna široka saglasnost u društvu.- Da li vi znate ko je dobio nagradu za razvoj demokratije 2000. godine? Pa navijači Crvene zvezde. Oni su tada bili nosioci demokratskih promena. Sada kao da su svi iznenađeni neredima na sportskim priredbama, a decenijama su se svi udvarali tim navijačkim grupama. Pa i moja partija je vodila politiku udvaranja nacionalizmu i šovinizmu, jer je to popularno i moderno kad vam trebaju glasovi. Niko neće da mu se zviždi na stadionu i da mu se pominje ime, ali sve ima svoj kraj i niko nije jači od države - rekao je Dačić.

Zenitovci tuguju za LukićemNavijači Zenita na meču Lige šampiona protiv Porta istakli su transparent s likom Vladimira Lukića, nedavno ubijenog u beogradskom lokalu „Penzija“, koji je bio član Radove navijačke grupe Junajted fors. Ispod lika stajala je ispisana poruka „Braćo, tugujemo s vama“.

Kazne čekaju MUPDisciplinski sudija FSS Slobodan Pajović potvrdio je kaznu o suspenziji dva najveća stadiona koju je zbog nereda na derbiju izrekao komesar za takmičenje lige Vladimir Bulatović. Kazne će biti izrečene 13. novembra.- Dogovorili smo se da radi izricanja adekvatnih disciplinskih mera sačekamo izveštaje nadležnih državnih organa - predstavnika MUP Srbije, čije je mišljenje veoma važno. To smo učinili na osnovu postojećeg protokola o saradnji MUP i FSS. Takođe, izašli smo u susret zahtevu Crvene zvezde, koja želi da joj se omogući dodatno izjašnjavanje na prispele dopunske izveštaje službenih lica - izjavio je Pajović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track