Momčilo Vukotić: Derbi nije presudan, i dalje smo šampioni!
Foto: Marina Lopičić

Legenda veruje da je kriza privremena

Momčilo Vukotić: Derbi nije presudan, i dalje smo šampioni!

Fudbal -
Verujem u momke i očekujem da će pokazati kvalitet i osvojiti sedmu uzastopnu titulu, kaže bivši as Partizana Momčilo Vukotić

Veruje u bolje sutra.Legenda Partizana Momčilo Vukotić, svestan rezultatske krize u kojoj se klub iz Humske nalazi, kaže da veruje da je sve stvar lošeg perioda i da neće dugo potrajati.Odbranićemo titulu- Činjenica je da je došlo do rezultatske krize, ali mislim da Partizan ima tim da odbrani tron. Verujem u te momke i očekujem da će pokazati svoj kvalitet i stići do sedme uzastopne titule - kaže Vukotić i objašnjava da situacija na tabeli govori da nema potrebe za panikom među navijačima Partizana.- Mi smo i dalje prvi. Imamo prednost i mogli smo sebi da dozvolimo ovakav pad. Verujem da će se veoma brzo pokazati da je sve to bilo samo trenutno.Čovek zbog kog su mnoge generacije počele da navijaju za Partizan ne želi da priča o atmosferi koja vlada u prvom timu, ali spremno odgovara na pitanje kako rešiti problem s navijačima u srpskom fudbalu.Bilo mirno u moje vreme- Rivalstvo na terenu i pobeda su u prvom planu. Mislim da bi 22 aktera trebalo da budu u centru pažnje, a ne događaji oko terena. Ja sam iz drugih vremena, u kojima je situacija bila potpuno drugačija. Pamtim da smo u karantinu i da nas i jedne i druge bude navijači oba tima. Sećam se dana kad smo prolazili kroz baštu restorana u kojoj sede i navijači Partizana i navijači Crvene zvezde i sve prođe bez problema. Pozdravljaju nas i sve je u redu. Eto, to moje sećanje bi bila moja poruka i želja za sadašnjost i budućnost - zaključio je legendarni Moca.

Brine o mladimaMomčilo Vukotić danas obavlja funkciju direktora omladinske škole Fudbalskog kluba Partizan, a u klub se vratio 2012. godine. Crno-bela legenda, za mnoge sinonim za Partizan, otišao je iz Humske 1984. godine i gotovo neverovatnih 28 godina ga nije bilo u klubu.Iako je veoma često pominjan kao kandidat za trenera prvog tima, čuveni Moca se među crno-bele vratio tek prošle godine i preuzeo ulogu glavnog čoveka za brigu o mladim naraštajima.

Širimo školuPre dva dana je u SC Teleoptik Vukotić obelodanio da je 11 omladinskih škola potpisalo saradnju s Partizanom i najavio da je to samo početak akcije crno-belih.- Ideja se rodila pre nekoliko meseci. Suština je da u svim školama pokušamo da poboljšamo uslove i unapredimo stručni rad. Ovo je prva faza, nastavljamo i svaka škola je dobrodošla da nam se priključi - rekao je Vukotić najavljujući Kamp koji će biti održan početkom januara u Herceg Novom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track