MILIJAŠ ZA TRI BODA: Navijači mirovali, Zvezda protiv Rada potvrdila pobedu iz derbija
Foto: Printskrin

Crveno-beli osvojili Vračar

MILIJAŠ ZA TRI BODA: Navijači mirovali, Zvezda protiv Rada potvrdila pobedu iz derbija

Fudbal -
Kapiten crveno-belih postigao pogodak iz slobodnog udarca u 10. minutu

BEOGRAD - Poslednji meč 12. kola Jelen Super lige Srbije između Rada i Crvene zvezde završen je pobedom crveno-belih sa 1:0 (1:0). Ovom pobedom tim sa Marakane je potvrdio pobedu iz derbija i sa 23 boda izbio na drugo mesto, iza Partizana koji ima 24.

Mali gradski derbi, osim na sportskom planu, pobudio je veliku pažnju i zbog potencijalnog sukoba navijača dva kluba, pa je unapred proglašen za "meč visokog rizika". Međutim, pre i za vreme utakmice nisu zabeleženi veći incidenti.Beogradska policija preuzela je, shodno bezbednosnim procenama, sve neophodne mere da bi utakmica između Rada i Crvene zvezde protekla u najboljem redu, a Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo da će na stadionu biti prisutne i policijske kamere.

Zvezda je krenula silovito od starta meča. Dauda je u prvom i trećem minutu mogao da postigne gol, ali je golman Kljajić bio na visini zadatka.

Nigerijski napadač je u 10. minutu oboren na oko 20 metara iskosa desno od gola Rada. Kapiten Zvezde Nenad Milijaš je namestio loptu i preko živog zida pogodio pogodak.

Rad je najveću šansu imao u 17. minutu kada je Đurđević pobegao Arauhu posle pasa Vitasa, ali je prebacio gol Bajkovića.

Đurđević je bio autor akcije u finišu prvog poluvremena, kada je Rad mogao do izjednačenja. Napadač "Građevinara" je uputio oštar centaršut, ali je Pavlović zakasnio za malo.

Zvezda je mogla da udvostruči prednost u 58. minutu. Mrđa je oboren za penal sa leđa od strane Raspopovića, Vukadinović je odmah pokazao na belu tačku. Odgovornost je samoinicijativno preuzeo Mrđa, ali je golman Kljajić pročitao njegovu nameru i odbranio. Posle dosuđenog penala bilo je nesporazuma među igračima Zvezde, pošto su lopti prišli Milijaš, Miloš Ninković i Nikola Mijailović, ali je Mrđa tražio da on šutira.

Ako već navijači miruju i sportski bodre svoje timove, onda su igrači našli za shodno da dignu tenzije. Na isteku sat vremena igre Stanojević je zakačio po licu Ninkovića, koji je pokušao sa leđa da mu otme loptu. Lakat je pogodio vezistu Zvezde po nosu, krv je krenula iz nosa, a igrač Zvezde se potpuno razbesneo i pokušao da se razračuna sa protivničkim igračem.

Došlo je do gužve i koškanja igrača dva tima, a pošto se sve dešavalo ispod istočne tribine gde su bili navijači Rada, poletele su stolice pa su pripadnici policije morali da intervenišu.

Veliku priliku Rad je propustio u 74. minutu, kada je Miloš Stanojević na ivici šesnaesterca pronašao Nemanju Mihajlovića, ali je ovaj šutirao za malo pored stative.

Do kraja utakmice Zvezda je pokušavala preko Luke Milunovića i Vukana Savićevića, ali oni nisu bili precizni.

RAD - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:1)

Sudija: Milenko Vukadinović, pomoćnici: Milah Mihajlović, Miroljub Petković

Strelci: Milijaš 10.

RAD: Kljajić, Milošević, Vitas, Antić, Raspopović, Ćirković, Stanojević, Adamović, Luković, Pavlović, Đurđević.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Mijailović, Krneta, Arauho, Milijaš, Gogić, Ninković, Mirić, Dauda, Mrđa.

http://www.youtube.com/watch?v=sKgQ2HzPlpk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track