FAJT U FRANCUSKOJ: Golman Sent Etjena udario predsednika Liona?
Foto: AP

Žan-Mišel Ola tvrdi da je napadnut

FAJT U FRANCUSKOJ: Golman Sent Etjena udario predsednika Liona?

Fudbal -
Po završetku meča između Sent Etjena i Liona došlo je do koškanja na terenu, a predsednik gostiju izvukao je deblji kraj

LION - Predsednik fudbalskog kluba Olimpik iz Liona Žan-Mišel Ola rekao je večeras da ga je golman Sent Etjena Stefan Rufije udario nakon nedeljne prvenstvene utakmice.

U velikom lokalnom derbiju Lion je sinoć u Sent Etjenu slavio sa 2:1, a pobedonosni gol dao je Džimi Brijan u sudijskoj nadoknadi vremena.

"Jedan od lekara naše ekipe posle utakmice je prokomentarisao događanja na terenu. Fabris Granž, trener golmana Sent Etjena i naš nekadašnji igrač smatrao je da je dobra ideja da udari tog našeg lekara. Dok sam ja pokušavao da razdvojim njih dvojicu, Rufije me je snažno udario u leđa", rekao je Ola.

Golman Sent Etjena imao je, naravno, potpuno drugačiju verziju događaja.

"Rekao je da sam ga udario, a to su potpune gluposti. Da sam to uradio Ola ne bi mogao tri minuta kasnije da daje izjave. Ja ne napadam ljude sa leđa, u stvari, ne bih napao nikog jer sam lepo vaspitan. Njegova izjava je sramna", rekao je Rufije.

Derbi Rone između Liona i Sent Etjena jedan je od najvećih u francuskom fudbalu. Gradske vlasti u Sent Etjenu juče su zabranile dolazak navijačima Liona na utakmicu kako ne bi došlo do incidenata na stadionu Žofri Gišar.

"Ulje na vatru" sinoć je dolio golman Liona Žoel Bats koji je za mrežu na golu koji je branio zavezao šal svog kluba, nakon čega je nekoliko navijača Sent Etjena utrčalo na teren, pa je intervenisalo i ozbezbeđenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track