Ibrahimović: Pada Portugal!
Foto: Beta Ap

Baraž: Napadač obećao svim Šveđanima

Ibrahimović: Pada Portugal!

Fudbal -
Šveđani večeras (20.45) protiv Ronalda i kompanije na svojoj taličnoj Frends areni jure minus od jednog gola iz Lisabona

Zlatan preti, Kristijano kulira!Napadač PSŽ Zlatan Ibrahimović ubeđen je da će nastaviti golgetersku seriju na Frends areni, novom stadionu u predgrađu Stokholma, na kojem je reprezentativac Švedske postigao čak 10 pogodaka na sedam mečeva, a selekcija „tri krune“ doživela samo jedan poraz!Šveđani se, uz Ibru, uzdaju u taličnost stadiona u prestonici pred večerašnji (20.45) revanš meč baraža za SP protiv Portugala, u kojem moraju da nadoknade minus od jednog gola iz Lisabona. Takođe, iako nije blistao u prvom susretu, Zlatan Ibrahimović tvrdi da će meč u Solni biti potpuno drugačiji i misli da su šanse za prolaz na SP 70 prema 30 na strani Švedske.- Portugalci su jaka selekcija, ali ovo nije La Luž i neće imati podršku kakvu su imali u prvom susretu. Frends arena je stadion na kojem naš tim igra sa 110 odsto snage i može da pobedi svaku selekciju. U Solni sam na sedam mečeva dao 10 golova, čak četiri Engleskoj, koja nije slabija od Portugala. Zato tvrdim da ću ispuniti obećanje dato pred duel u Lisabonu i zatresti mrežu Portugalaca, ali i overiti prolaz na SP - kaže Ibrahimović.Portugalce je dočekalo izuzetno hladno vreme po dolasku u Stokholm. Tokom meča temperatura neće biti veća od jednog stepena Celzijusa i to najviše brine selektora Paulo Benta, ali i jedinog strelca iz prvog duela Kristijana Ronalda.- Sigurno da Šveđanima više odgovara niska temperatura i to je jedino što nas brine pred meč u Solni. Sve ostalo je na našoj strani i, bez obzira na optimizam koji vlada među Šveđanima, prilično sam siguran da ćemo izboriti plasman na SP. Gol iz Lisabona je kapitalna prednost jer nas retko koja selekcija može pobediti, a kamoli nam dati dva ili tri pogotka - rekao je Ronaldo.

Šveđani s maskama MesijaOdmah posle meča na La Lužu švedski mediji su od čitalaca tražili najbolje predloge koji bi iznervirali Ronalda.- Tokom celog meča 45.000 ljudi će uzvikivati Mesijevo ime, a veliki broj navijača nosiće masku s likom Argentinca, koja se pojavila u skoro svim novinama. Svaki njegov kontakt s loptom biće propraćen salvom zvižduka i mislim da će njegova smirenost morati da popusti u jednom trenutku - kaže predstavnik Unije navijača Švedske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track