RASPAD: Nema nas nigde, a FSS i ne traži novog selektora
Foto: Dado Djilas

Mihajlovićev naslednik biće poznat tek 2014. godine

RASPAD: Nema nas nigde, a FSS i ne traži novog selektora

Fudbal -
A ko ga bira? FSS ne želi da žuri s Mihinim zamenikom kako bi uštedeo koji dinar, a ne zna se ni ima li smisla da ga bira Karadžić

Dok oni ispravljaju svoje greške, ispašta reprezentacija!Javnost bruji o raznoraznim, kako domaćim, tako i stranim kandidatima za novog selektora Srbije, ali trenutno rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije ne razmišlja još o zameni za Sinišu Mihajlovića. Sledeći ide ToleIako bi sasvim logično bilo da to ne čine jer je predsednik Tomislav Karadžić najavio da se u decembru povlači s te funkcije, u pitanju su neki sasvim drugi razlozi, koji se možda čak mogu podvesti pod dobru politiku - a to je štednja.Međutim, čak i tu ima velikih problema, koji ukazuju na to da se u Fudbalskom savezu Srbije ne radi planski, nego se određene veoma bitne odluke donose ad hok. Umesto da se odmah počne s pripremama za EP u Francuskoj, na koje je plasman imperativ, u Savezu kao da očekuju da će ekonom brinuti o „orlovima“.Briga ih za fudbalereTeza rukovodstva FSS da je potpuno nepotrebno pre Nove godine angažovati novog selektora jer „orlovi“ prvi meč imaju tek u martu naredne godine, može se prihvatiti samo delimično, jer se s druge strane postavlja pitanje ko će narednih meseci brinuti o nacionalnom timu. Ko će krojiti plan prijateljskih mečeva i ko će voditi računa o formi aktuelnih reprezentativaca?Možda ekonom, sekretarica ili redari na atletskoj stazi, koji u srpskom fudbalu imaju mogućnost da svoje radno mesto napuste kad im se prohte...Siniša Mihajlović jeste stvorio bazu za naredni ciklus prijateljskih i kvalifikacionih utakmica, ali Miha više nije tu, pa je valjda normalno da se novom selektoru da određeno vreme da se lično upozna s igračkim kadrom.

Stiže stranac?Milanović: Zašto da ga plaćamoPrvi čovek FK Jagodina i potpredsednik FSS kaže da on ne bi isključio mogućnost da na funkciju selektora dođe i neki strani stručnjak.- To uopšte nije nemoguće. U petak ćemo imati sastanak Odbora za hitna pitanja, na kojem ćemo raspravljati o ovoj temi. Stav koji ću zastupati je taj da do Nove godine nema potrebe da angažujemo selektora i da ga plaćamo, pošto nema utakmica. To vreme treba da iskoristimo da sredimo određene stvari unutar Saveza i napravimo pripremu za dolazak novog selektora - kaže Milanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track