IVAN ERGIĆ: Da bih bio deo tima, morao sam i u javnu kuću
Foto: Kurir)

Sećanje

IVAN ERGIĆ: Da bih bio deo tima, morao sam i u javnu kuću

Fudbal -
Vrhunski sport je sve samo ne zdrav, i decu treba usmeravati da se bave drugim profesijama, rekao je nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore

Bivši fudbaler Bazela i reprezentativac Srbije i Crne Gore Ivan Ergić, rekao je da je da bi ga prihvatila ekipa za koju je tada igrao norao da ide i u javnu kuću i istakao da bi, da je znao kako funkcioniše profesionalni sport, otišao na drugu stranu i bavio se nečin drugim. "Moje prvo gostovanje sa ekipom u inostranstvu desilo se kad sam imao 18 godina. Tom prilikom morao sam da idem u javnu kuću. Radi se o ritualu, inicijaciji, kroz koju kao u sekti morate da prođete. Takve stvari su neophodne da bi vas prihvatili u tim, jer spadaju u deo mačo fudbalerske kulture. Osim odlaska u javnu kuću, trebalo bi da poštujete i način odevanja, života, s kim živite i gde, kao i mnoge druge stvari", rekao je Ergić, gostujući u jednoj televizijskoj emisiji.

Nekadašnji fudbaler koji je karijeru završio u 29. godini i koji se borio sa depresijom smatra da decu ne treba usmeravati da se bave fudbalom."Fudbalska industrija meri se milijardama evra i klinci od sedam do osam godina nemaju nikakve šanse protiv nje. Da sam to znao ranije, verovatno bih drugačije razmišljao. Vrhunski sport je sve samo ne zdrav, i decu treba usmeravati da se bave drugim profesijama", rekao je Ivan Ergić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track