PREDSEDNIK SEVILJE: Odlazim iz kluba, nadam se ne u zatvor

Stigla presuda

PREDSEDNIK SEVILJE: Odlazim iz kluba, nadam se ne u zatvor

Fudbal -
Del Nido, koji bio je predsednik Sevilje 13 godina, tokom najušpešnijeg perioda španskog kluba, proglašen je prošle nedelje krivim i osuđen na zatvor zbog pronevere javnih fondova grada Marbelje u periodu od 1999. do 2003. godine

Predsednik Sevilje Hose Marija Del Nido podneo je ostavku na tu funkciju, pošto je osuđen na sedam godina zatvora zbog korupcije.

"Došao je dan za koji sam se nadao da nikada neće doći. Odlazim sa dubokom tugom. Oduvek sam smatrao da sam nevin, ali sam ipak, pogrešio. Izvinite svi", rekao je Del Nido navijačima Sevilje. Del Nido, koji bio je predsednik Sevilje 13 godina, tokom najušpešnijeg perioda španskog kluba, proglašen je prošle nedelje krivim i osuđen na zatvor zbog pronevere javnih fondova grada Marbelje u periodu od 1999. do 2003. godine. Vrhovni sud u Madridu osudio je Del Nida na sedam godina zatvora, na koju on nema prava žalbe, ali može da traži da ga Vlada Španije oslobodi.

"Koristiću legitimne načine da izbegnem osdlazak u zatvor. Odlazim iz kluba, ali nadam se uspesima", rekao je Del Nido.Iz Sevilje je saopšteno da će Del Nida na čelu kluba, do 17. decembra za kada je zakazan sastanak akcionara, zameniti potpredsednik Hose Kastro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track