VLADIMIR STOJKOVIĆ: Partizan će biti moj klub do kraja života
Foto: Fonet

Oproštaj od crno-belih

VLADIMIR STOJKOVIĆ: Partizan će biti moj klub do kraja života

Fudbal -
Nedostajaće mi familijarna atmosfera, jer smo znali i po pet, šest sati da provodimo zajedno na Teleoptiku posle treninga, iako nam to nije bila obaveza, rekao je pouzdani golman

BEOGRAD - Odlazeći golman Partizana Vladimir Stojković rekao je danas da će taj klub biti njegov do kraja života i istakao da ne žali što je kao "Zvezdino dete" prešao u Humsku i izazvao burne reakcije navijača crveno-belih.

"Partizan je moj klub do kraja života, videćemo da li ću raditi u njemu kad završim karijeru, ali svakako će uvek biti tu", rekao je Stojković na oproštajnoj konferenciji za novinare na stadionu u Humskoj.

On se podsetio leta 2010. godine kada je u finišu prelaznog roka postao član crno-belih.

"Sećam se da je 27. avgusta igrana utakmica protiv Anderlehta u Briselu kada je Partizan ušao u Ligu šampiona. Dan kasnije mi je zazvonio telefon, video sam da je Lola Smiljanić, odmah sam znao o čemu se radi. Nisam odmah smeo da kažem da ću da dođem, a hteo sam, posle sam se brzo dogovorio sa upravom o svemu", rekao je Stojković.

Kada su najlepši i najružniji momenti iz vremena kada je igrao Partizan, Stojković je istakao:

"Po lošem ću pamtiti prošlosezonsku povredu protiv Javora, a pre toga mi je umrla majka. Lepih momenata je bilo mnogo, međutim izdvojio bih dve titule koje smo osvojili u direktnom duelu sa Crvenom zvezdom. Prvu kada je trener bio Aleksandar Stanojević i ovu poslednju od prošle sezone, one su najteže osvojene".

Stojković je rekao da veruje da Partizan neće imati problem sa golmanima jer ima tri izvanredna čuvara mreže.

On je rekao da mu je važno što iz kluba odlaži kada je ekipa prva na tabeli, pošto je osvojena jesenja titula.

"Problem oko mog ugovora nije novac, nismo ni pričalo o nastavku, jednostavno i klub i ja smo shvatili da je dosta i da ovde nema više šta da osvojim", poručio je Stojković.

Bivši golman crno-belih pamtiće boravak u Partizanu i po golu koji je postigao protiv BSK iz Borče, ali žali što nije bilo više golova, jer je kad je počinjao da se bavi fudbalom bio centarfor.

"Bilo je četiri - pet situacija kod Stanojevića kada sam hteo da idem napred u završnicama utakmica, ali mi on nije dao. Kod Vermezovića sam šutirao penal jer je to bila želja navijača. Tačno je da je tada već bilo 6:0, ali bih bez problema izvodio i da je ostalo 0:0", rekao je Stojković.

Reprezentativni golman proglašen je za fudbalera godine u Partizanu u izboru navijača crno-belih koji su glasali na zvaničnom klupskom sajtu.

Stojković je tokom karijere branio za Zemun, Crvenu zvezdu, Nant, Vitese, Sporting, Hetafe i Vigan. Zbog prelaska u redove večitog rivala imao je probleme sa navijačima, posebno u Đenovi kada je trebalo da brani za reprezentaciju Srbije protiv Italije.

"Već sad mogu da napišem autobiografiju, a možda bih mogao i da snimim film", rekao je Stojković i dodao da ima ponuda iz različitih zemalja za nastavak karijere.

Za reprezentaciju Srbije debitovao je 2006. godine i do sada je zabeležio 50 nastupa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track