IVANOVIĆ: Čelsijeva odbrana jedna od najboljih na svetu

Čelična zavesa

IVANOVIĆ: Čelsijeva odbrana jedna od najboljih na svetu

Fudbal -
Naša odbrana je jedan od razloga zbog koga smo osvojili trofeje. Zadovoljni smo zato što svi igramo timski i svaki igrač otežava protivničkim ekipama da postigne gol, ne samo defanzivci, rekao je srpski reprezentativac

BEOGRAD - Fudbaler Čelsija Branislav Ivanović ocenio je danas da njegova ekipa ima jednu od najboljih odbrana na svetu.

"Sećam se prvog dana kada sam došao u Čelsi, znao sam koliko je tada bilo dobrih odbramebnih igrača u ekipi, a i sada imamo veoma snažnu odbranu. Mislim da Čelsi ima jednu od najboljih odbrambenih linija na svetu, sa Džonom Terijem, Ešlijem Kolom, Gerijem Kejhilom, Davidom Luizom i Sezarom Aspilikuetom", rekao je Ivanović, preneli su britanski mediji.

"Volim da pričam o ljudima sa kojima igram, pošto svakodnevno mogu da vidim koliko su kvalitetni. Naša odbrana je jedan od razloga zbog koga smo osvojili trofeje. Zadovoljni smo zato što svi igramo timski i svaki igrač otežava protivničkim ekipama da postigne gol, ne samo defanzivci", dodao je srpski reprezentativac.

Ivanović je među kandidatima za najbolji tim sveta u izboru Međunarodnog udruženja profesionalnih fudbalera (FIFPro). Teri je 2009. godine bio poslednji defanzivac Čelsija koji je bio u najboljem timu sveta u tom izboru, a Ivanović je rekao da je zadovoljan što se uopšte našao među kandidatima.

"Drago mi je što sam na listi. Naravno, kada osvajate trofeje, očekujete da će mnogo vaših saigrača biti u konkurenciji. Znam da su svi igrači Čelsija dovoljno dobri i ceo naš tim bih proglasio najboljim", rekao je Ivanović.

On je ocenio da je Premijer liga najkvalitetnija liga na svetu i da očekuje veliku borbu za titulu, koju ove sezone mogu da osvoje četiri ili pet ekipa.

"Premijer liga je najbolja liga na svetu i konkurentna je zbog sjajnih igrača i navijača na stadionima. Ove sezone dobro ide klubovima iz Mančestera, Arsenalu i Liverpulu i ima mnogo dobrih ekipa, ali moramo da se koncentrišemo samo na svoju igru. Biće teško, ali će biti veoma zanimljiva sezona", rekao je Ivanović.

Ivanović je u maju pobedonosnim golom protiv Benfike u finalu (2:1), doneo Čelsiju trofej Lige Evropa.

"To je jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri. San svakog igrača je da postigne pobedonosni gol u finalu evropskog takmičenja i veoma sam ponosan. Ali, ne volim mnogo da obraćam pažnju na to, pošto je to sada prošlost. Jednoga dana ću imati vremena da se setim toga i da uživam", rekao je Ivanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track