Slaviša Stojanović: Zvezda je druga dimenzija
Foto: Fonet

Slovencima pričao lepo o svom klubu

Slaviša Stojanović: Zvezda je druga dimenzija

Fudbal -
U Beogradu svakog vikenda polažem račune, stalni stres, pritisak i problemi su me ojačali, tvrdi trener Slaviša Stojanović

Srbija ga učinila boljim.Slaviša Stojanović smatra da je za proteklih šest meseci provedenih u Crvenoj zvezdi postao drugi čovek. Stalni stres, pritisak i problemi s kojima se susretao svaki dan ojačali su karakter trenera crveno-belih. Srbin sa slovenačkim pasošem veruje da će crveno-beli na kraju sezone uzeti titulu i usrećiti armiju navijača.- Biti trener Crvene zvezde za mene je nova dimenzija. Velika odgovornost. Drugačije je od svih sredina u kojima sam radio. Nije svejedno raditi u klubu koji je bio svetski i evropski prvak. Zvezda ima četiri miliona navijača, a oni ne tolerišu negativan rezultat. Tamo treba svakog vikenda polagati račune. Kad se pobeđuje, onda je super, a kad se gubi, nije prijatno - rekao je Slaviša Stojanović gostujući na slovenačkoj televiziji i dodao:- Nemam mnogo vremena za odmor. Pritisak je ogroman. Kao trener prvi sam na udaru. Znam da se o meni često pričalo na Upravnom odboru. Svaki poraz u tako velikom klubu se posebno meri. Učio sam na svojim greškama. Ali sve to me je i ojačalo.Titula je od primarnog značaja za Crvenu zvezdu. Čeka se šest godina.- Na ulici, u prodavnici, kad odem u restoran, prošetam Knez Mihailovom, svi pokazuju ogromnu želju da Crvena zvezda uzme titulu. Ta tenzija se oseća u vazduhu, bilo gde da krenem. Mogu da zamislim kakvo bi veselje bilo u Beogradu. To teško može da se opiše rečima. Titula je prvi cilj i to jedino može da me zadovolji. Ako se to desi, možda i bude svirke na kraju sezone - zaključio je Stojanović.

Ukrali mu štoperaZAHOVIĆ OTEO ŠULERASlaviša Stojanović pre dve nedelje pokušao je da angažuje još jednog Slovenca u Crvenu zvezdu:- Hteo sam da dovedemo Marka Šulera, ali je Maribor bio brži. Bez obzira na sve, verujem da ćemo pojačati ekipu za proleće. Dao sam spisak igrača koje želim, sve zavisi od finansijske situacije.

Prošao ispit DŽAJA ME JE UPOZNAO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track