Dejan Stanković: Mlad sam za FSS
Foto: Beta

Otvorio se Italijanima

Dejan Stanković: Mlad sam za FSS

Fudbal -
Voleo bih da radim posao kao Luis Figo, sa što manje stresa, otkrio Dejan Stanković

Počeo da priča.Odbijanje predsedničkog mesta u Fudbalskom savezu Srbije Dejan Stanković objasnio je trenutnom nespremnošću za obavljanje tako odgovorne funkcije. Za italijanske medije rekao je da bi sad radio nešto u fudbalu što bi podsećalo na angažman njegovog saigrača Luisa Figa, koji je ambasador Intera i član humanitarnog fonda kluba.

Uplašio se Srbije- Zatražio sam još malo vremena da bih prihvatio posao u Fudbalskom savezu Srbije. Mislim da sam još mlad da bih rešavao zadatke koji se postavljaju predsedniku Saveza. S Luisom Figom, kada se šalim kažem da bih voleo da budem kao on - rekao je Stanković za italijanske medije. Izdanja Intera iz prethodne dve sezone nisu ni blizu igara tima koji je sa Žozeom Murinjom osvojio sve što se moglo osvojiti, ali Stanković ima pravi odgovor za utehu navijačima.I dalje voli Moratija- U fudbalu je kao i u životu, sve puno uspona i padova. Promenjen je tim, ali ja sam zadovoljan trenutnim stanjem. Dobili smo i novog klupskog čelnika Erika Tohira, iako će Masimo Morati zauvek ostati moj predsednik, tako da sad treba napraviti plan pre nego što počne trošenje novca u prelaznom roku.Nedavno je Stanković otkrio medijima da nije u idealnim odnosima s Robertom Manćinijem poslednjih godina, ali u poslednjoj izjavi o aktuelnom treneru Galatasaraja spustio je loptu na zemlju.- Često kažem u šali da mi je Manćini otac. Igrali smo zajedno, on je bio veoma važna ličnost u mojoj karijeri.

Kod nas bi bio ŠiljaINTER IMA DŽONIJA ČAČKALICUGovoreći o kvalitetima štopera Andree Ranokije, Stanković je otkrio šalu iz svlačionice Intera.- Ranokija je odličan defanzivac, ali je previše mršav. Da li znate kako ga zovu saigrači? Džoni Čačkalica - rekao je Stanković.Džoni Čačkalica je lik iz italijanskog filma, kog glumi poznati komičar Roberto Benini.

Gazeta hvaliMIHA DOBAR SKAUTAko je Manćini bio otac, onda je ulogu Stankovićevog starijeg brata obavljao Siniša Mihajlović. Tiražna Gazeta delo sport piše da je Srbin u nekoliko mečeva na klupi Sampdorije pokazao da se radi o sjajnom strategu, a da će ostati upamćen i kao dobar skaut. Naime, Gazeta odaje priznanje doskorašnjem selektoru „orlova“ na otkriću Emilija de Lea, člana stručnog štaba, koji već tri godine snima rivale i savetuje Mihajlovića oko taktike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track