PROSINEČKI: Ne želim mesto selektora Srbije, Džajić je u kriminalnoj situaciji
Foto: Dado Đilas

Neće na klupu Orlova

PROSINEČKI: Ne želim mesto selektora Srbije, Džajić je u kriminalnoj situaciji

Fudbal -
Iako sam stotinu puta rekao nikad - preko noći se svašta može promeniti. Ali, sada ne razmišljam o selektorskom mestu, ne samo Srbije, ne zanima me niti jedno, rekao je hrvatski stručnjak

ZAGREB - Bivši trener Crvene zvezde, Robert Prosinečki izjavio je da ne razmišlja u ovom trenutku o mestu selektora Srbije.

Prosinečki je, pričajući o crveno-belima, rekao da mu klub iz Ljutice Bogdana još uvek duguje novac, kao i da je predsednik Dragan Džajić u kriminalnoj situaciji.

Hrvatski stručnjak je ostao bez posla u turskom Kajzeriju zbog loših rezultata i pretposlednjeg mesta na tabeli, a u izjavi za Jutarnji rekao je da ne vidi sebe u ulozi selektora Srbije.

"U ovom času ne želim da se upuštam ni u kakve selektorske avanture, hoću da radim svakodnevno, u klubu. Posao selektora je nešto drugo. Međutim, iako sam stotinu puta rekao nikad - preko noći se svašta može promeniti. Ali, sada ne razmišljam o selektorskom mestu, ne samo Srbije, ne zanima me niti jedno", rekao je Prosinečki.

Za razliku od rastanka sa Kajzerijem, koji je bio dosta emotivan, hrvatski stručnjak neće po dobrom pamtiti odlazak iz Crvene zvezde.

"Zvezda je prošlost, iako mi je taj klub omogućio sve. I u igračkom i u trenerskom smislu. Klub je u strašnim problemima, još mi nisu isplatili dug, pokušavamo to da razdelimo na neke rate, nadam se da će me uskoro isplatiti. Čujem se s ljudima iz Zvezde, znam što se događa u klubu, u velikim su finansijskim problemima. Žao mi je Dragana Džajića koji je ne u teškoj, nego u kriminalnoj situaciji. Rezultati im takođe ne idu u prilog, šest godina nisu osvojili prvenstvo. Meni je u Zvezdi bilo super, osvojio sam kup, nešto se događalo, napravio sam trenersko ime, bile su to dve dobre godine. Ali ne možeš mirno da radiš kada igrači osam meseci nisu primili platu, kada je u klubu haos, kako ćeš da motivišeš igrače. Nigde nisam imao problema, nisam svađalica, pokušavam da budem korektan, ali kad dođeš u pat-poziciju, onda beži”, rekao je, između ostalog, Prosinečki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track