LUKOVIĆ PRELOMIO: Želja mi je da se skrasim u Zvezdi

Čeka dozvolu Rusa

LUKOVIĆ PRELOMIO: Želja mi je da se skrasim u Zvezdi

Fudbal -
Defanzivac kaže da će 14. januara, posle razgovora s ljudima iz Zenita, biti poznato hoće li ipak potpisati za crveno-bele

Ide u Rusiju da se razduži.- Želim da se vratim u Crvenu zvezdu, da tu okončam karijeru i kasnije postanem klupski funkcioner - otkriva za Kurir Aleksandar Luković (31). Iskusni štoper dogovorio je pre nešto manje od mesec dana svoje uslove povratka na Marakanu sa Draganom Džajićem, a 11. januara putuje u Sankt Peterburg kako bi konačno razrešio svoj status u Zenitu, sa kojim ima ugovor do leta.- U subotu putujem u Rusiju. Fudbaleri Zenita imaju prozivku u nedelju i obavezan sam da se tamo pojavim. Očekuje me razgovor sa trenerom Spaletijem i direktorom kluba. Još ranije mi je Spaleti objasnio da ima druge zamisli. Mislim da se tu nije ništa promenilo - priča za Kurir Aleksandar Luković i nastavlja:- Stvorila se prethodnih nedelja atmosfera da je sve gotovo sa Zenitom, ali nije baš tako. Ugovor je i dalje na snazi, moja želja je ista kao i pre mesec dana, ali za sve se pitaju Rusi. Oni idu na pripreme 14. januara, a tada, ili nekoliko dana kasnije, biće poznato da li se vraćam u Crvenu zvezdu.Prozivku fudbalera crveno-belih danas će na Marakani obaviti trener Slaviša Stojanović.- Žao mi je što neću biti na prozivci Crvene zvezde, ali mora ovako dok ne rešim svoj status u Zenitu. Individualno sam trenirao, tako da sam spreman za prolećni deo sezone - istakao je Luković.Bivši reprezentativac obelodanio je detalje pregovora sa Draganom Džajićem.- Bio sam na vezi s Draganom Džajićem svih ovih nedelja. Nas dvojica smo se lako dogovorili. Ponoviću, želim da se vratim u Crvenu zvezdu! Hoću da odigram još nekoliko sezona i okončam karijeru u svom klubu. Nameravam da se skrasim, deca mi kreću u školu, a Zvezda je moj drugi dom - zaključio je Luković.

ČestitamoLAZOVIĆ DOBIO SINA STEFANAFudbaler Crvene zvezde Darko Lazović juče je postao otac pošto mu je supruga Ivana na svet donela sina Stefana.- Nazvali smo ga tako jer je rođen na slavu Sveti Stefan. Presrećan sam, godina mi je počela prelepo. Nadam se da će i na sportskom planu biti takva i jedva čekam današnji početak priprema - rekao je Lazović za Kurir.Četiri štoperaBOJAN MILADINOVIĆ STIŽE, JOVAN KRNETA OSTAJEPartner u poslednjoj liniji Crvene zvezde na proleće Aleksandru Lukoviću trebalo bi da bude njegov vršnjak Bojan Miladinović, koji se praktično dogovorio sa Draganom Džajićem. Predsednik crveno-belih ozbiljno računa na mladog defanzivca Jovana Krnetu, kome će biti ponuđen novi ugovor, kao i na Darka Lazića.Uz Peruanca Migela Arauha, njih četvorica trebalo bi da čine štopersku liniju na proleće, gde Crvenu zvezdu očekuje 15 utakmica za toliko željenu titulu. Status iskusnog Novaka Martinovića nije poznat, ali čini se da će on dobiti odrešene ruke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track