REKORDER: Ćavi odigrao 700. meč za Barselonu

Za anale

REKORDER: Ćavi odigrao 700. meč za Barselonu

Fudbal -
Reprezentativac Španije je u Primeri je debitovao 3. oktobra 1998

Fudbaler Barselone Ćavi Hernandez, inače rekorder po broju utakmica u dresu katalonskog kluba je u revanš meču Kupa kralja sa Hetafeom (2:0, oba gola dao je Leo Mesi) 700. put nosio dres tima sa "Kamp Noua"Španski reprezentativac je ponikao u Barseloninoj školi fudbala i prošao je kroz sve selekcije ove ekipe. Pre nego što je stigao do prvog tima nastupao je i za Barselonu B, sa kojom je uspeo da izbori plasman u Drugu ligu.

U prvom timu je debitovao 18. avgusta 1998. u finalu Superkupa Španije protiv Majorke, u kojem je bio strelac. Pošto je tada retko dobijao priliku u prvom timu, uporedo je nastupao i a Barselonu B.

U Primeri je debitovao 3. oktobra 1998. protiv Valensije. Tadašnji trener Luj van Gal ga je za stalno priključio prvoj ekipi u sezoni 1999/00. posle povrede Pepa Gvardiole, koji mu je kasnije bio i trener.

U drugoj utakmici Kupa Kralja koja je odigrana u četvrtak veče, Real Sosijedad je kao gost iznenadio Viljareal i pobedom od 1:0 (u prvoj utakmici bilo je 0:0) plasirao se u nastavak takmičenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track