VIDIĆ ISKLJUČEN: Eto het-trikom šokirao Mančester junajted!
Foto: Reuters

"Crveni đavoli" nemoćni pred "plavcima"

VIDIĆ ISKLJUČEN: Eto het-trikom šokirao Mančester junajted!

Fudbal -
Čelsi je na svom terenu pobedio Mančester junajted s 3:1 u derbi meču 22. kola Premijer lige

LONDON - Fudbaleri Čelsija pobedili su u Londonu ekipu Mančester junajteda s 3:1 u derbi meču 22. kola Premijer lige.Sva tri gola za Čelsi postigao je Kamerunac Samjuel Eto u 17, 45. i 49. minutu. Jedini strelac za goste bio je Havijer Ernandez u 78.Eto nije trebalo da bude u startnoj postavi, ali je trener Čelsija Žoze Murinjo odlučio da uvrsti Kamerunca u prvi tim umesto Fernanda Toresa, koji je bio na klupi za rezerve. Ovo je bio prvi het-trik Kamerunca u Premijer ligi.Kapiten "crvenih đavola" Nemanja Vidić dobio je direktan crveni karton u 90. minutu zbog prekršaja nad Edenom Azarom. Branislav Ivanović odigrao je ceo meč za Čelsi, dok je Nemanja Matić ušao u igru u 86. minutu.Čelsi je trenutno na trećem mestu na tabeli sa 49 bodova. Arsenal je prvi sa 51, a Mančester siti drugi sa 50.

http://www.youtube.com/watch?v=5mb6vBOn940

Murinjo zadovoljan pobedomMenadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da je njegov tim izborio veliku i zasluženu pobedu protiv Junajteda.

"Bilo je teško poverovati da ćemo već na poluvremenu voditi sa 2:0. Oni su počeli bolje od nas i imali inicijativu, međutim, kasnije za 25-30 minuta prvog dela meča prikazali smo igru za ponos. Mislim da je ovo velika i zaslužena pobeda", izjavio je Murinjo, koji je na klupi "plavaca" zabeležio jubilarnu 100. pobedu u Premijer ligi.

Kamerunski napadač Samjuel Eto bio je junak susreta, nerešiva enigma za odbranu gostiju, koja je uvek za korak kasnila kada je bio u povoljnoj poziciji.

"Izgleda da se Eto vraća", kazao je Murinjo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track