KASALICA POCRVENEO: Zvezda sa desetoricom ponizila Ankaran
Foto: Crvenazvezdafk.com

Pripreme

KASALICA POCRVENEO: Zvezda sa desetoricom ponizila Ankaran

Fudbal -
Izabranici trenera Stojanovića su šest od sedam pogodaka postigli u drugom povremenu, iako su od 59. minuta igrali sa deset fudbalera

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su ubedljiv trijmumf protiv Ankarana na startu priprema u Sloveniji, iako su od 59. minuta, pri rezultatu 2:0, ostali bez isključenog Filipa Kasalice, koji je dobio crveni karton zbog prigovora sudiji.

Taj momenat kao da je samo dodatno motivisao izabranike trenera Slaviše Stojanovića, koji su u poslednjih pola sata postigli još pet pogodaka i do vrha napunili mrežu slovenačkog drugoligaša – 7:0 (1:0).Zvezda je u prvom poluvremenu nastupala u sastavu: Vesić, Petković, Lazić, Martinović, Nenadić, Jokić (od 36. Ožegović), Kovačević, Savićević, Milunović, Lazović i Mihajlović.

Crveno-beli su bili daleko bolji rival tokom celog meča, a do vođsva su stigli u 18. minutu, nakon odličnog prodora Darka Lazovića kroz odbranu Ankarana, koji je potom asistirao Luki Milunoviću.Već na samom početku drugog poluvremena vođstvo crveno-belih je povisio Stefan Mihajlović, ali se ključni momenat meča odigrao u 59. minutu, kada je glavni arbitar meča isključio Filipa Kasalicu, posle samo sedam minuta provedenih u igri, što je samo dodatno motivisalo crveno-bele.

Stojanović je sedam minuta ranije potpuno promenio sastav. Od tog trenutka na terenu su se našli Rajković, Mijailović, Krneta, Lazić, Petković, Gogić, Milijaš, Ninković, Pečnik, Kasalica i Dauda, ali je prava serija pogodaka započela po isteku časa igre, kada je na 3:0 povisio Nejc Pečnik, posle duplog pasa sa Daudom. Šest minuta kasnije u Nigerijac je spakovao pogodak i Milošu Ninkoviću.

Mreža Slovenaca je mirovala do 78. minuta kada se nakon gužve u petercu Ankarana najbolje snašao Marko Petković.Nagrada za odličnu partiju Daude stigla je u 81. minutu, kada mu se za asistenciju odužio Ninković, dok je konačan rezultat postavio Nenad Milijaš pet minuta pre kraja meča.

Stojanović ljut na KasalicuŠef stručnog štaba Crvene zvezde Slaviša Stojanović bio je zadovoljan onime što su njegovi prvotimci prikazali."Odigrali smo dobar meč za ovu fazu priprema, sa ekipom koja u svojim redovima ima i nekoliko nekadašnjih prvoligaških igrača. Ipak, naš pristup je bio dovoljno ozbiljan da ubedljivo pobedimo. Posebno je važno što smo pet golova postigli sa igračem manje. Idemo dalje, ovo je samo jedna u nizu pripremnih utakmica", rekao je Stojanović.Zvezdin trener je prokomentarisao i crveni karton Filipa Kasalice."Nedopustivo je da na ovakvoj utakmici dobije crveni karton, posebno zbog prigovora. Porazgovaraću sa njim, ne želim da se takve stvari ponavljaju", dodao je on.Darko Lazović je protiv Ankarana odigrao 60 minuta."Dobro se osećam, odlično treniramo i to se vidi iz dana u dan. Nemam strah od duela, i polako ulazim u formu. Mislim da smo odigrali dobar meč, pre svega smo imali ozbiljan pristup i želju. To je rezultiralo da kvalitet dođe do izražaja, i da postignemo sedam golova", rekao je Lazović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track