TRANSFER: Stojketa očekuje prava odiseja
Foto: Kurir štampano

Srpski golman braniće boje Ergotelisa

TRANSFER: Stojketa očekuje prava odiseja

Fudbal -
Opstanak Vladimir Stojković, posle Irakliona, možda pojača aktuelnog šampiona Olimpijakos

Skrasio se...Srpski reprezentativac Vladimir Stojković predstavljen je juče na Kritu kao novo pojačanje Ergotelisa iz Irakliona. Nije zvanično potvrđeno, ali se spekuliše da će se dojučerašnji golman Partizana zadržati na ostrvu samo do kraja sezone, posle čega ga čeka transfer u Olimpijakos.Prema istim izvorima, Stojković je već potpisao dvoipogodišnji ugovor sa grčkim šampionom, uz dogovor da privikavanje na grčko prvenstvo započne na Kritu.- Biće mi potrebno jedno nedelju dana da upoznam saigrače i tim, pa da im se pridružim u borbi za opstanak. Došao sam da pomognem - rekao je Stojković.Ergotelis zauzima 13. mesto, ali ima svega dva boda više od Platanijasa, koji se kao 16. na tabeli nalazi u zoni ispadanja. Iskustvo srpskog golmana biće od ogromnog značaja za Krićane, budući da odbrana prima više od gola po meču i da se za goli život bori čak pola lige. Spasilac je u skladu s velikim očekivanjima na aerodromu dočekan od vodećih ljudi iz uprave kluba i navijača.- Odlično se osećam u novoj sredini, prvi utisci su prelepi. Jasna su mi očekivanja navijača i zato ne mogu da dočekam debi - zaključio je Stojković.

Kako li će ga dočekati... Navijači Olimpijakosa, prijatelji Delija
Kako li će ga dočekati... Navijači Olimpijakosa, prijatelji Delija

Srbi na ceniPERICA VODIO ERGOTELISNajpoznatiji srpski fudbaler koji je zaigrao u Ergotelisu bio je Perica Ognjenović. Bivši as Crvene zvezde i Real Madrida bio je motor kritske ekipe dve sezone, da bi posle njegovog povratka u Srbiju kola krenula nizbrdo. Zajedno sa Ognjenovićem igrao je i Ivan Tasić, bivši član Železnika, a danas je u klubu nekadašnji štoper Inđije Borko Jovanović.

Milojko PantićSTOJKOVIĆ ILI MUSTAFIDISTransfer Stojkovića u Ergotelis ili Olimpijakos izazvao je brojne komentare na društvenim mrežama u Srbiji, a sve zbog bliskih veza navijača grčkog prvaka i Crvena zvezde. Poznati sportski komentator Milojko Pantić jedan je od onih koji su pokušali da budu duhoviti:- Vladimir Stojković potpisao za Olimpijakos i vratio se među crveno-bele. Hoće li mu na dresu pisati Mustafidis? - napisao je Pantić na Tviteru.

Vladimir Stojković- Rođen: 28. jula 1983.- Karijera: Crvena zvezda, Zemun, Crvena zvezda, Nant, Vitese, Sporting, Hetafe, Vigan, Partizan i Ergotelis- Reprezentacija: 50 nastupa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track