Aleksandar Mitrović: Rivali su nebitni ako smo mi pravi
Foto: Dado đilas

Optimista pred februarski žreb za EP

Aleksandar Mitrović: Rivali su nebitni ako smo mi pravi

Fudbal -
Svejedno mu Mladi fudbaler Anderlehta i reprezentacije Srbije kaže da samo od naših igrača zavisi kako ćemo proći

Mitrogol.Centarfor reprezentacije Srbije i Anderlehta Aleksandar Mitrović ne brine zbog ishoda žreba za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Talentovani napadač tvrdi da su imena rivala nebitna ako „orlovi“ budu na nivou kvaliteta igara iz poslednjih utakmica prethodnog kvalifikacionog ciklusa.Koga biste voleli u grupi?- Čitao sam da su već određeni šeširi i razmišljao sam o tome ko bi mogao da nam bude protivnik. Na kraju, mislim da je svejedno da li će to biti najjači ili, po imenima, nešto slabiji rivali ako mi budemo pravi. U tom slučaju možemo da igramo protiv svakog - rekao je Mitrović za Kurir.Da li znate da teoretski može biti izvučena grupa sa eks-JU prostora?- Ne bih imao ništa protiv takvog žreba, koliko god da nam komšije po tradiciji ne leže. Izgubili smo od Hrvatske i Makedonije u prošlom ciklusu, ali tada su oni iskoristili činjenicu da smo se mi u tim mečevima stvarali i pronalazili. Sada bi bila druga priča.Kako ocenjujete prvu polusezonu u inostranstvu?- Napravio sam dobar izbor kad sam odlučio da se kao igrač razvijam u ligi kakva je belgijska. Igram stalno i to se prati s dosta pažnje, što mora da odgovara svakom mladom fudbaleru.Da li ste spremni za prelazak u Borusiju Dortmund?- Ne znam koliko je to odmaklo od raspitivanja, samo sam pročitao da postoji interesovanje. Što se mene tiče, ja sam glavom u Anderlehtu i još ne planiram da menjam klub.

JasanZA POVRATAK MIHAJLOVIĆAŠta mislite o mogućnosti povratka Siniše Mihajlovića na mesto selektora?- Voleo bih da se vrati. On je uložio dosta toga da bi se napravio ovaj tim koji ima budućnost, pa bi bilo dobro da zajedno nastavimo započeti posao.

Prati svojePARTIZAN ZA LIGU ŠAMPIONAKoliko uspevate da pratite dešavanja u Partizanu?- Pratim sve, ništa ne propuštam kad je reč o Partizanu. Dugo nismo napravili ovako dobar prelazni rok kao sada, dovedeno je mnogo kvalitetnih igrača. Ne preterujem ako kažem da ovaj tim može i do Lige šampiona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track