SKANDAL SVIH SKANDALA: Real smestio Barseloni istragu oko Nejmara?!
Foto: Fonet / AP

Perez pokrenuo lavinu

SKANDAL SVIH SKANDALA: Real smestio Barseloni istragu oko Nejmara?!

Fudbal -
Prema pisanju medija sa Pirineja, upravo je prvi čovek "kraljevskog kluba" pokrenuo ceo slučaj oko dolaska Brazilca na Nou Kamp

MADRID - Skandal oko transfera Nejmara iz Santosa u Barselonu trese Španiju! Predsednik kluba Sandro Rosel podneo je ostavku, ali tu nije kraj teškim danima kluba sa Nou Kampa. A, kako prenose španski mediji, glavni krivac za ceo skandal je niko drugi do predsednik Reala Florentino Perez!

Barselona je poreskim organima Španije dala dokumentaciju prema kojoj je potvrđeno ono što je rečeno javnosti - transfer Brazilca je plaćen 56 miliona evra. Međutim, istragom pravosudnih organa Španije došlo se do podatka da je transfer iznosio ukupno 96 miliona evra, a da na razliku od 40 miliona evra nije plaćen porez. Zbog toga bi neki čelnici Barselone mogli da završe iza rešetaka.

Kakva je uloga Pereza u svemu ovome? Prema pisanju medija sa Pirineja, upravo je prvi čovek "kraljevskog kluba" pokrenuo ceo slučaj. Frustriran činjenicom da je Nejmar izabrao Barselonu, a ne Real iako je ponudio znatno veću sumu od one koju je Barselona prijavila, Perez je pokrenuo privatnu istragu. Bilo mu je čudno što je Nejmar prihvatio 56 miliona evra od Barselone, a ne 80 miliona evra od Reala.Perez je preko veza u Madridu sproveo istragu koja je potom pokrenula lavinu.

Ukoliko se Barseloni zaista dokaže krivica preti joj višegodišnje izbacivanje iz Lige šampiona, kao i preseljenje u drugu ligu Španije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track