PRVI PORAZ: Partizan izgubio od Liteksa u pripremnom meču
Foto: Partizan.rs

Bledi crno-beli

PRVI PORAZ: Partizan izgubio od Liteksa u pripremnom meču

Fudbal -
Tim trenera Marka Nikolića doživeo prvi poraz na pripremama u Turskoj

BELEK - Fudbaleri Partizana poraženi su u trećem pripremnom meču u Antaliji. Crno-bele je savladao lider bugarskog prvenstva Liteks iz Loveča sa 3:2 (1:0). Strelci za Partizan bili su Luka i Marković, dok su za Bugare strelci bili Cvetanov i dva puta Manolev.

Crno-beli su u prethodna dva meča sa po 2:1 savladali austrijski Volfzburger i južnokorejski Gjongnam.

Trener Marko Nikolić izveo je tim bez Miloša Jojića koji je danas u 12 časova otputovao put Nemačke u pratnji menadžera Miroslava Stevića privatnim avionom braće Lemić, Vlade i Zorana. Jojić bi po zavšetku lekarskih pregleda trebao da potpiše ugovor sa Borusijom iz Dortmunda.

Liteks je do prednosti došao u 29. minutu preko Cvetanova. Prethodno je Lukač kratko odbio loptu posle šuta Asprilje, a Cvetanov iz blizine zatresao mrežu.

Partizan je do izjednačenja stigao u 54. minutu na sličan način. Luka je posle dodavanja Danka Lazovića iz blizine zatresao mrežu protivnika.

Činilo se da je Partizan konačno slomio otpor rivala, pošto je do tada imao veći posed lopte. Međutim, Manolev je sa dva pogotka raspršio snove crno-belih. Manolev je prvi pogodak postigao posle kontranapada, a drugi posle udarca sa oko 25 metara.

Tračak nade crno-belima je doneo Saša Marković u 80. minutu odličnim šutem sa 20-tak metara, ali to je bilo sve."Nije dobro što ne koristimo prilike, imali smo ih nekoliko pred golom Liteksa. Videli smo slabosti, dok na borbenost i želju igrača nemam zamerke. Pravili smo greške na sredini terena u pokušaju da se presing rivala sa velikim brojem igrača reši kroz igru, što nije način. Odbrambeni fudbaleri su imali preveliku želju da sprovedu u delo ideju da se iz poslednje linije počinje igra, čak i onda kada to nije trebalo da se radi", rekao je trener Partizana Marko Nikolić i posebno naglasio:"Zaista ne gledam nešto strašno na to kada neko promaši i sa metar, ne volim samo taktičku nedisciplinu. Za sada je nema, ali neke stvari moraju da se uigraju. Dolazi ipak i onaj deo gde onaj ko manje promašuje, a više daje – igra. Ko manje greši u defanzivi – igra. Ali, to je manje više poznato, nisam otkrio toplu vodu".

PARTIZAN - LITEKS 2:3 (0:1)

Strelci: Luka 54., Marković 80. - Cvetanov u 29., Manolev 61., 70.PARTIZAN: Lukač - Volkov, Trajković, Vuličević, Obradović - Drinčić, Brašanac, Ilić, Luka - Škuletić, Lazović.

OD 65. MINUTA: Nikola Petrović - Gulan, Stanković, Ivković, Aksentijević - Marković, Ninković, Pantić, Malbašić - Fofana, Mutombo.

LITEKS: Aleksandrov - Popov, Nikolov, Božikov, Goranov - Slavčev, Rumenov, Cvetanov, Džazula - Asprilja, Manolov.

1. POLUVREME

Partizan je bolje otvorio meč, a rezultat inicijative bila je prečka Drinčića u 4. minutu. Vezni igrač crno-belih izveo je slobodan udarac sa oko 18 metara, ali je samo uspeo da zatrese okvir gola.

Liteks je do prve prilike stigao u 9. minutu kada je Jirgen Džazula šutirao, a Lukač odbranio.

Partizan je tokom većeg dela prvog poluvremena češće imao loptu u nogama, ali bez nekih šansi za pogodak. Liteks se uglavnom branio, a iz takve situacije uspeo je da povede.

GOOL! 0:1 - Asprilja je oduzeo loptu na sredini terena Drinčiću, prišao golu Partizana, posle šuta Lukač je kratko odbio loptu, na nju naleteo Cvetanov i izbliza poslao loptu u mrežu. Igrao se 29. minut.

Škuletić je u 34. minutu napravio pravi dar-mar u odbrani Liteksa, nanizao nekoliko igrača, ušao u šesnaesterac, šutirao sa desetak metara iskosa sa leve strane, ali je golman Aleksandrov uspeo da odbrani snažan šut i izboksuje loptu u polje.

2. POLUVREME

Stopostotna šansa za Bugare već u prvoj akciji drugog poluvremena. Manolov je uleteo u šesnaesterac, šutirao snažno, ali je Lukač skratio ugao i izbacio loptu u korner.

GOOL! 1:1 - Luka je u 54. minutu doneo izjednačenje Partizanu. Golu je prethodila sjajna akcija Partizana. Volkov je započeo akciju, uposlio Danka Lazovića koji je uputio pas u peterac rivala. Škuletić je tu loptu propustio, a Luka spremno na drugoj stativi smestio u mrežu. Isplatili su se napori crno-belih i bolja igra tokom većeg dela dosadašnjeg toka meča.

GOOL! 1:2 - Nije dugo trajala radost crno-belih. Liteks je ponovo iz prve ozbiljnije šanse postigao pogodak. Strelac je Manolev posle kontranapada u 61. minutu.

Trener Partizana Marko Nikolić zamenio je kompletnu postavu u 65. minutu igre.

GOOL! 1:3 - Ponovo je Manolev postigao pogodak, ovog puta je u 70. minutu matirao Nikolu Petrovića. Napadač ekipe iz Loveča primio je loptu na sredini Partizanove polovine, povukao loptu i potom po zemlji sa oko 25 metara poslao loptu u mrežu. Veliku krivicu snosi i golman Petrović koji nije najsjajnije intervenisao.

GOOL! 2:3 - Saša Marković je u 80. minutu smanjio prednost Bugara. Vezista Partizana je iskoristio svoje jako oružje, snažan šut i matirao Aleksandrova.

http://www.youtube.com/watch?v=_H50PIzodXo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track