Miloš Jojić: Volim Krosa jer je dao gol Zvezdi

Bivši fudbaler Partizana o vezi s Bajernom

Miloš Jojić: Volim Krosa jer je dao gol Zvezdi

Fudbal -
Novi fudbaler Borusije Dortmund izneo razloge svojih simpatija prema fudbaleru iz Minhena i negirao da je navijač „bavaraca“

Obojica srušili crveno-bele u 90. minutu!Mediji u Nemačkoj objavili su vest da novi fudbaler Borusije iz Dortmunda Miloš Jojić navija za Bajern Minhen i čak naveli da mu je Toni Kros omiljeni igrač, što on negira. Bivši prvotimac Partizana, u izjavi za nemački list Bild, tvrdi da je to pogrešno interpretirano. Prema njegovim rečima, on voli ovog nemačkog reprezentativca jer je svojevremeno dao gol Crvenoj zvezdi.- Nije istina da sam navijač Bajerna, ali jeste da volim Tonija Krosa, a za to imam poseban razlog. On je u okviru Lige UEFA 2007. godine dao gol Crvenoj zvezdi. Uz to, sviđa mi se njegov stil igre - rekao je Jojić, koji je i sam, takođe iz slobodnog udarca, srušio crveno-bele, o čemu je dodao:- Svakom fudbaleru Partizana je najvažnije da postigne gol protiv Crvene zvezde, nešto kao kad igraju Šalke i Dortmund. Posle tog gola navijači su me skinuli skoro do gole kože, skinuli su sve sa mene, ostao sam samo u boksericama.Srpski reprezentativac odigrao je i prvi kontrolni meč za „milionere“ i čak asistirao Marku Rojsu kod pogotka.- Miroslav Stević mi je rekao da je atmosfera u klubu fenomenalna, a znam i da su navijači Dortmunda najbolji u Nemačkoj. Ovde su svi kao porodica, od čuvara do trenera Jirgena Klopa. Želim da se adaptiram i što pre pomognem ekipi - rekao je Jojić.

Računaju na njegaLICENCIRANJE ZA LIGU ŠAMPIONAKoliko visoko mišljenje o Srbinu imaju u redovima vicešampiona Evrope govori i podatak da je samo dan nakon prvog odrađenog treninga s „milionerima“ nemački klub licencirao Miloša Jojića i za takmičenje u Ligi šampiona. On će tako biti u konkurenciji za utakmicu osmine finala ovog takmičenja protiv Zenita, 19. februara.- Voleo bih da s Borusijom osvojim Ligu šampiona - kratko je poručio Jojić.PoligloteKLOP UČI SRPSKI, A JA NEMAČKIMiloš Jojić objasnio je nemačkim medijima zašto ga zovu Zeka i obećao da će vrlo brzo naučiti nemački jezik.- Nekada sam imao velike sekutiće, a razmak između njih je bio ogroman i to je razlog zašto su me prozvali Zeka - rekao je Jojić i dodao:- Trener Klop je veoma popularan i cenjen u Srbiji, a zna i nekoliko srpskih reči. Ja se nadam da ću naredni intervju dati na nemačkom, koji sam počeo da učim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track