SRBIN PRELOMIO: Vidić potvrdio da napušta Mančester junajted!
Foto: AP

Želi novi izazov

SRBIN PRELOMIO: Vidić potvrdio da napušta Mančester junajted!

Fudbal -
Kapiten "crvenih đavola" izjavio da želi novi izazov u karijeri, a na kraju sezone će odabrati najbolju ponudu, koja dolazi van Engleske

MANČESTER - Kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić potvrdio je da na kraju sezone napušta klub sa "Old traforda"."Ovo je poslednja godina mog ugovora, a iza sebe imam osam divnih godina u klubu. Vreme provedeno u Mančester junajtedu zauvek će biti zapisano kao vrhunac moje karijere. Nisam mogao ni da sanjam da ću osvojiti 15 trofeja, a posebno će mi u sećanju ostati nezaboravna noć u Moskvi, koja će u mom i srcu navijača živeti zauvek. Ipak, odlučio sam da na kraju sezone odem. Želim novi izazov u karijeri i pokušaću da što više izvučem iz sebe u godinama koje dolaze. U preostalom vremenu do kraja sezone fokusiraću se na to da dam sve od sebe za Mančester junajted", naveo je Vidić u saopštenju na zvaničnom sajtu Mančester junajteda.

Srpski fudbaler je najavio da će karijeru nastaviti van Engleske."Ne razmatram mogućnost ostanka u Engleskoj, jer je jedini klub za koji sam ikad želeo da igram u Engleskoj Mančester junajted i smatram da sam imao sreće da tolike godine provedem u njemu. Imam nekoliko opcija za nastavak karijere i izabraću onu koja je najbolja za mene i moju porodicu. Nadam se da ovim prestaju sve spekulacije o mojoj budućnosti", istakao je Vidić.On ima ugovor sa Junajtedom do kraja sezone, što znači da će u novi klub preći bez obeštećenja. Čelnici "crvenih đavola" nisu želeli da mu ponude novi ugovor. Najveće interesovanje za srpskog fudbalera pokazao je Inter, ali Srbina žele i Juventus i Monako.Vidić (32) je u Junajted stigao 2006. godine iz moskovskog Spartaka. On je pre toga igrao za Spartak iz Subotice i Crvenu zvezdu.Srbin je za "crvene đavole" odigrao 287 utakmica i postigao 20 golova. Sa klubom sa "Old traforda" osvojio je pet titula u Premijer ligi, tri Liga kupa, pet trofeja Komjuniti šild, Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo.

http://www.youtube.com/watch?v=RUq-szFBcjw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track