FUDBALSKA FARSA NA SICILIJI: Ekipa postigla osam autogolova za manje od deset minuta
Foto: Nemanja Pančic

očigledna nameštaljka

FUDBALSKA FARSA NA SICILIJI: Ekipa postigla osam autogolova za manje od deset minuta

Fudbal -
U 80. minutu Bagerija je gubila sa 4:3, a potom igrači Borgate daju dva brza gola. Posle toga igrači Bagerija do kraja meča postižu čak osam autogolova

RIM - Fudbalski savez Italije (FIGC) saopštio je da će pokrenuti istragu zbog sumnji da je meč Kupa Sicilije između Borgata Teranove i Bagerije (14:3) bio namešten.Ekipa Bagerije je 10 minuta pre kraja gubila sa 4:3, a za prolaz u narednu fazu takmičenja bio joj je potreban bod u grupi u kojoj se još takmičio i Partinikaudaće.

U 80. minutu Bagerija je gubila sa 4:3, a potom su igrači Borgate postigli još dva brza gola. Nakon toga dolazi do gotovo komične situacije, pošto su igrači Bagerija do kraja meča postigli čak osam autogolova.

Zahvaljujući konačnoj pobedi od 14:3, plasman u narednu fazu takmičenja izborila je Borgata, zahvaljujući boljoj gol razlici."Sve je ličilo na ozbiljan meč do trenutka kada su igrači Bagerije napravili farsu. Njihov kapiten mi je rekao da bi radije voleli da se u narednu fazu plasiramo mi, a ne Partinikaudaće", rekao je trener Borgate Ignasio Kjaneta.Trener trećeg učesnika turnira, Partinikaudaće, Đovani Kamarata pozdravio je odluku FIGC da pokrene istragu."Ne mogu da razumem da neko postigne osam autogolova. To nema veze sa fudbalom i verujem da će FIGC imati šta da istraži", istakao je Kamarata.Sva tri kluba nastupaju u osmom rangu takmičenja u Italiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track