Ćiro Blažević: Prosinečki ćuti, a zna da su ga oteli
Foto: Reuters

Istina o odlasku Prosinečkog u Zvezdu

Ćiro Blažević: Prosinečki ćuti, a zna da su ga oteli

Fudbal -
Tadašnji direktor Dinama Ante Pavlović, ili Pavelić kako sam ga ja zvao, poništio je moj i Robijev ugovor. Istina je da Ćiro nije kriv za to

Dugo čekao da progovori.Miroslav Ćiro Blažević otkriva da Robert Prosinečki nikada nije hteo da kaže pravu istinu o tome kako je 1987. prešao u Crvenu zvezdu iz Dinama. Iskusni stručnjak tvrdi da nije kriv za taj propust, iako je u poslednjih 30 godina nosio to breme.Famozni ugovor- Robi je bio voljen od mene, ali pi... mu materina što nikada nije rekao istinu. Kada sam rekao da ću pojesti trenersku diplomu ako on postane igrač, to sam rekao tendenciozno - rekao je Ćiro Blažević, a onda objasnio kako je Prosinečki napustio Dinamo:- Pred utakmicu sa Željezničarom potpisao sam ugovor sa njim na četiri godine. U to vreme direktor Dinama bio je Ante Pavlović, ili Ante Pavelić kako ga ja zovem. Bio je dugo godina generalni sekretar FS Jugoslavije. Taj potpisani ugovor on je napravio nevažećim, sve u dogovoru sa Crvenom zvezdom. Robi je otišao iza mojih leđa. Bio sam srećan što je u Beogradu jer je Crvena zvezda u to vreme bila 50 godina ispred Dinama. Istina je da Ćiro nije kriv! Zamolio sam Robija da on kaže ovu priču, ali nikada nije hteo da je iznese u javnost.Blažević je još jednom otkrio zašto je najnaklonjeniji Zvezdi od svih srpskih klubova- Crvena zvezda je aristrokratski klub! Oduvek mi je bila draža od Partizana. Sa pokojnim Stankovićem i Zecom bio sam 100 godina prijatelj... Sa Džajićem... Kao mlad simpatisao sam Mitića, Palfija, Bearu...Država vraća Zvezdu- Svaka vlada Srbije ima jednu nespretnost koju ne razumem. Oni mogu da vrate Zvezdu na poziciju koja joj pripada - ako hoće. Iskreno, brinem se da li će Crvena zvezda ikad više vratiti stari sjaj. Ima li neko pametan u toj vašoj vladi? Ta Crvena zvezda je afirmisala Srbiju više nego iko kad je bila prvak sveta i Evrope. Očigledno je da srpski političari nemaju refleks kada je Crvena zvezda u pitanju. Vidi se da klub nema podršku van terena.

Specijalni izveštač iz Slovenije Aleksandar Radonić

Poruka braći SrbimaSRAM VAS BILO ZBOG DŽAJEJednom ste rekli da se Srbija osramotila hapšenjem Dragana Džajića. Šta danas mislite o tome?- Braćo Srbi, sram vas bilo što ste takvog čoveka zatvorili! To sam rekao i stojim iza tih reči. Ovi koji su vam sada došli na vlast su očigledno pametniji, pa su ga oslobodili. Džajić je uvek promovisao Srbiju. To je jedan korektan i dobronameran čovek.

Sanja MarakanuDOLAZIM ZA DOBRE PAREBlažević 9. februara puni 79 godina, ali i dalje ne isključuje mogućnost dolaska na Marakanu.- Samo ako bi mi dali adekvatnu lovu. Bez toga ništa. Realan sam. Plus, Crvena zvezda ima kvalitetnog trenera - kaže Ćiro.

Seks za dug životŠTETA ŠTO NISAM POŠEVIO TEREZUBlažević otkriva kako uspeva da izgleda vitalno iako je na pragu devete decenije.- Život bez seksa ne vredi. A kao što vidite - ja sam još živ. Pobedio sam dva raka i operisao kičmu. U Prištini sam nosio Terezu Kesoviju na rukama preko celog stadiona. Ali nisam je poševio... Šteta!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track