NINKOVIĆ PRESUDIO: Partizan savladao Sarajevo minimalnim rezultatom
Foto: Partizan

Pripremni meč

NINKOVIĆ PRESUDIO: Partizan savladao Sarajevo minimalnim rezultatom

Fudbal -
Nekadašnji veliki rivali u SFRJ poslednji prvenstveni meč odigrali su 8. decembra 1991. godine u Beogradu na utakmici na kojoj nije bilo golova
1 / 5 Foto: Partizan

BELEK - Fudbaleri Partizana savladali su u pripremnom meču Sarajevo rezultatom 1:0 (0:0) u turskom Beleku. Jedini gol na meču postigao je Nikola Ninković u 81. minutu.

Trener crno-belih Marko Nikolić izveo je na teren postavu koju su činili uglavnom mlađi igrači koji nisu igrali dan ranije protiv Ružomberoka.

Nekadašnji veliki rivali u SFRJ poslednji prvenstveni meč odigrali su 8. decembra 1991. godine u Beogradu na utakmici na kojoj nije bilo golova.

Od tada su crno-beli i bordo-beli odigrali jedan meč i to 2001. na turniru u Tuzli kada je Partizan pobedio sa 4:2.

Sarajevo ima dva boda manje od lidera Željezničara, trener ekipe je Robert Jarni, nekadašnji as Hajduka i hrvatski reprezentativac koga je Zoran Bata Mirković na Maksimiru hvatao za muškost.

Fudbalski klub Sarajevo nedavno je kupio kontroverzni biznismen iz Malezije Vinsen Tan, inače vlasnik Kardifa.

http://www.youtube.com/watch?v=FZMzlkYhkNY

PARTIZAN - SARAJEVO 1:0 (0:0)

Sudija: Rusakov Vitalij.Pomoćni: Runov Andrej, Abusujev Rašid.,Četvrti sudija: Fisenkjo Andrej (svi Rusija)Gledalaca: 100Strelci: Ninković 81.

PARTIZAN: Živković Živko (Petrović od 60′), Aksentijević, Ivković (od 46′ Nemanja Petrović), Stanković, Gulan, Marković, Pantić, Živković Andrija, Grbić, Ninković i Fofana (od 46′ Luka).Klupa: Ni. Petrović, Ne. Petrović, Luka, Vulićević, Brašanac, Škuletić.Trener: Marko NikolićSARAJEVO: 30 Delač, 5 Barič, 20 Trivunović, 29 Dupovac, 28 Tadejević, 88 Radovac, 8 Jajalo, 9 Travančić, 7 Stojčev, 13 Todorović, 11 Velkoski.Igrali su još: 19 Bandović, 18 Purić, 10 Jevtić, 50 Handžić, 27 Aganspahić, 4 Muharemović, 25 Cimirot, 21 Vusljanin, 99 Kovadio, 74 Petrović, 77 Puzigaća, 6 Popović, 22 Osmanagić.Trener: Robert Jarni

2. POLUVREME

KRAJ UTAKMICE

90. minut - Sarajevo je imalo dve prilike u poslednjem minutu meča.81. minut - GOOOL!!! 1:0 strelac Ninković, posle fenomenalne kontre u kojoj je Luka izbacio Živkovića, ovaj je proleteo kao raketa i onda uposlio Ninkovića, koji postiže gol.79. minut - Faul na 20 metara levo iskosa nad Lukom, slobodnjak namešta Ninković, šutira i lopta tik pored stative odlazi u gol aut.74. minut - Osmanagić, bivši fudbaler Partizana, šutira glavom posle jednog centaršuta, Petrović brani.72. minut - Marković je odlično izbacio Luku po levoj strani, ovaj je prosledio loptu ka Grbiću koji centrira, lopta ide paralelno sa gol linijom, ali nije bilo nikog da je sprovede u mrežu.62. minut - Akcija u kojoj su kombinovali Luka, Grbić i Marković završena je šutem Markovića pored gola rivala.52. minut - Najveća šansa za Sarajevo do sada. Velkoski je ušao u šesnaesterac, šutirao iskosa sa desne strane, ali je Živković fenomelano odbranio.

1. POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena

43. minut - Partizan je postigao gol, ali je on poništen. Ninković je bio strelac posle odlične akcije Grbića i Gulana. Ninković je natrčao na loptu koju je golman kratko odbio posle šuta Gulana, ali je pomoćni sudija sa 15 sekundi zakašnjenja pokazao da se radi o ofsajd poziciji.41. minut - Gulan je idealno centrirao sa leve strane, lopta prelazi sve i dolazi do usamljenog Živkovića koji prima loptu na petercu, ali šalje loptu daleko iznad gola.32. minut - Velika prilika za Partizan. Tečnu akciju započeo je Ninković, uposlio Grbiću, ovaj vratio loptu. Ninković se odjednom našao sam na 16 metara od gola Sarajeva. Pokušao je da je prosledi do samog Fofane na levoj strani, ali se sapleo.22. minut - Opasnu kontru Sarajeva, koju je predvodio Todorović, zaustavio je Ivković koji je izblokirao šut sa oko 20 metara.20. minut - Prvi žuti karton za igrače Sarajeva. Zaradio ga je Trivunović zbog oštrog starta.15. minut - Novi žuti karton za crno-bele. Ovog puta zaradio ga je Ninković zbog oštrog starta.11. minut - Žuti karton za Sašu Markovića koji je pokušao da iznudi slobodan udarac na ivici kaznenog prostora.6. minut - Ninković je prošao po levoj strani, centrirao, na loptu je naleteo Andrija Živković, ali je golman Sarajeva Delač siguran.5. minut - Prvi korner za Sarajevo, Gulan je izblokirao šut Travančića.Trener Marko Nikolić odlučio se da u tim uvrsti uglavnom mlađe igrače koji nisu dan ranije igrali protiv Ružomberoka u kome je Partizan slavio sa 1:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track