Zvezdan Terzić: Deset sati u kafani sam se mirio s Mihajlovićem!

Intervju, predsednik Zajednice klubova Superlige, zakopao ratne sekire

Zvezdan Terzić: Deset sati u kafani sam se mirio s Mihajlovićem!

Fudbal -
Seli smo za sto u tri po podne i ustali posle ponoći. Mislim da bi bio najbolji selektor jer je preležao sve dečje bolesti

Otvoreno.Predsednik Zajednice klubova Superlige Zvezdan Terzić tvrdi da bi najbolje rešenje za mesto selektora bio povratak Siniše Mihajlovića, uprkos tome što su tokom prethodne dve godine često razmenjivali oštre poruke preko medija. Jedan drugom su u lice rekli šta su imali na ručku, koji je trajao 10 sati.- Nekakvo nerazumevanje između Siniše i mene počelo je 2006. godine, da bi smo kasnije prepustili naš odnos da ga drugi ljudi doteruju prenoseći onom drugom poruke prema svom nahođenju. Zašto bismo bili u sukobu kad se poznajemo skoro 30 godina, prirodnije je da budemo prijatelji - rekao je za Kurir Zvezdan Terzić.Šta je dovelo u red vaše prijateljstvo?- Uz posredovanje prijatelja, otišli smo na ručak i rekli jedan drugom sve što smo imali.Kako je to izgledalo?- Izgledalo je tako da smo za sto seli oko tri po podne, a ustali posle ponoći. Rekao sam mu to što sam mu s profesionalne strane zamerao dok je bio selektor. Kao što sam onda mislio da greši što nije pozivao Matića, Ljajića, što je onakav sastav izveo u Zagrebu, tako danas mislim da bi on bio najbolji selektor. Zašto? Zato što je preležao dečje bolesti, sazreo kao stručnjak i njegov veliki talenat dolazi sad do izražaja.Da li ste zadržali kontakt otkad je otišao u Italiju?- Da, pozvao sam ga da bi mu čestitao pobedu u gradskom derbiju sa Đenovom. Želeo bih da ponovo vodi Srbiju, ali mislim da to nije realno zbog njegovog ugovora, novca koji zarađuje u Italiji... Ako već ne može kod nas, onda mu želim odlazak u Inter ili neki veliki italijanski klub jer znanjem i talentom zaslužuje veliku šansu.

Mir, mir, mir... Siniša Mihajlović
Mir, mir, mir... Siniša Mihajlović

Neće moćiFSS NAS NIŠTA NE PITAKakva će saradnja biti sa FSS?- Zajednica se trenutno ništa ne pita, što nas postavlja u udoban položaj opozicije FSS. Tražim da se deo tog tereta prebaci i nama, da se čuje i naš stav, recimo po pitanju izbora selektora zato što su klubovi generatori razvoja fudbala. Zato ćemo zahtevati da predsednik Zajednice bude automatski i prvi potpredsednik FSS. To nema nikakve veze s Toletom i Terzićem jer danas-sutra ni jednog ni drugog neće biti na ovim pozicijama.Dosta sukobaDIPLOMATIJA JE MAJKADa li mislite da bi u fudbalu mnoge stvari krenule nabolje ako bi se sukobi rešavali diplomatijom?- Moja zamisao kao predsednika Zajednice jeste da se sastajemo svake prve srede u mesecu i da razmenjujemo mišljenja satima i satima kako bismo sprečili to da naši nesporazumi budu povod za informacije o masovnim tučama navijača. Postoji niz drugih pitanja koje ću pokrenuti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track