ČELNICI VOJVODINE OGORČENI: Pokradeni smo!
Foto: Tanjug

Ugrožena budućnost novosadskog kluba

ČELNICI VOJVODINE OGORČENI: Pokradeni smo!

Fudbal -
Čelnici FK Vojvodine tvrde da su oštećeni za skoro 20 miliona dinara

NOVI SAD - Fudbalski klub Vojvodina oštećen je za 19.566.493 dinara jer je juče puštena menica sa tim iznosom preduzeću "Dehatklon" iz Beograda, sa kojim Vojvodina nema nikakve veze, izjavio je generalni sekretar Novosađana Radisav Rabrenović.

On je kazao da je pomenuto preduzeće "Dehatklon" u vlasništvu bivšeg zaposlenika u klubu Petra Nikolića, koga je i optužio da je zajedno sa svojim kumom Dejanom Grabovcem zaposlenim u "Hipo banci" realizovao puštanje sporne menice."Da je menica u opticaj stavljena dan ranije mi bismo videli da se radi o prevari i stopirali bi njenu realizaciju, ali Nikolić i njegov kum su čekali momenat kada na račun Vojvodine legne novac od transfera Nebojše Kosovića u belgijski Standard i istog trenutka su aktivirali menicu koja je realizovana za manje od deset minuta", rekao je Rabrenović dodajući da pomenuta menica nikada nije bila zavedena u knjigama kluba, da je izdata 29. maja 2013. godine, a da je registrovana 9. decembra prošle godine.

Prema Rabrenovićevim rečima menica po zakonu nije mogla biti izdata, kao ni registrovana, jer je u tim periodima račun kluba bio u blokadi. Osim toga generalni sekretar Vojvodine izneo je tvrdnju da je Nikolićev kum Grahovac koristeći svoj pečat i svoj potpis izvršio registraciju menice.

"Sve da je menica na validan način bila izdata i registrovana FK Vojvodina nikada nije imala nikakav odnos sa firmom za čiji račun je aktivirana dnevnica. Ovo je urađeno u saradnji sa Hipo bankom koja je u skladu sa dobrim poslovanjem morala da obavesti svog klijenta, odnosno FK Vojvodinu, kada se radi o tako velikim iznosima, da je u postupku aktiviranje menice, međutim to banka nije uradila iako je dobro naplaćivala sve provizije saranje sa Vojvodinom", kazao je Rabrenović.

On je naveo da je plan FK Vojvodina da od Hipo banke bude obeštećena, naglasivši da će, ukoliko se rukovodstvo banke ogluši na taj zahtev, klub će na različite načine upoznati javnost "sa stvarima koje ta banka radi".

"Prema banci nećemo imati milosti. Cilj nam je da nam "Hipo banka" vrati novac, a neka Petar Nikolić i njegov kum odgovaraju pred nadležnim organima", istakao je Rabrenović, dodajući da je pred nadležnim organima pokrenuo postupak povraćaja sredstava u iznosu od oko šest miliona dinara, koja je, kako je kazao, nekadašnji sportski direktor FK Vojvodina Miroslav Vislavski, "podigao iz kluba za kupovinu nekog stana", a za šta postoji sudska presuda da "novac pripada klubu".

Jučerašnjim aktiviranjem sporne menice, po Rabrenovićevim rečima, ozbiljno je ugrožena buducnost FK Vojvodina koji će se svim zakonskim sredstvima boriti za svoj novac. On je kazao i da je dobio informaciju da je banka uspela da blokira oko osam miliona dinara, dok je sav ostali novac u roku od pola sata prebačen na račune drugih firmi.

Petar Nikolić, koga rukovodstvo FK Vojvodina okrivljuje da je na nezakonit način klubu oteo oko 170.000 evra juče je, pojedinim medijima izjavio da poziva i policiju i tužilaštvo i sve nadležne organe da što pre sprovedu istragu i utvrde nepravilnosti.

Međutim, kako tvrde čelni ljudi novosadskog superligaša Nikolić je juče dobio poziv od policije kako bi dao izjavu o navedenom slučaju, ali se nije odazvao pozivu i, kako su rekli, "sada ima status lica u bekstvu".

Nikolić je danas da neko ko "potpuno normalno sedi u svom stanu u Novom Sadu ne može imati status lica u bekstvu", ističući da čeka validan pismeni poziv od strane istražnih organa i da će se na taj poziv odazvati.

"Verujem da Srbija nije država u kojoj se stvari obavljaju telefonom. Čekam da dobijem pismeni poziv i na njega ću se odazvati kada ga dobijem", rekao je Nikolić, naglasivši da stoji iza poziva svim nadležnim organima da detaljno ispitaju taj slučaj.

Upitan da prokomentariše Rabrenovićeve optužbe na njegov i račun njegovog kuma, Nikolić je kratko kazao da se za vreme svog boravka "naslušao nebrojeno mnogo gluposti i da je ova današnja samo jedna u nizu.

Petar Nikolić je, kako je sam kazao, u FK Vojvodina proveo dve godine, a radio je na mestu direktora marketinga kluba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track