SUDBINA: Umesto Zlatne lopte, Kabanjas raznosi hleb
Foto: Gardian.co.uk

Najbolji igrač Južne Amerike radi u pekari

SUDBINA: Umesto Zlatne lopte, Kabanjas raznosi hleb

Fudbal -
Zaboravljen: Na vrhuncu karijere paragvajski fudbaler se sukobio sa gazdom narko-kartela, dobio metak u glavu, preživeo, ali ostao bez novca i porodice

Nada umire poslednja!Bivši reprezentativac Paragvaja Salvador Kabanjas, koji je tokom karijere zaradio 20 miliona evra, nesrećnim slučajem naglo je završio sa fudbalom, ostao švorc i sada radi u pekari za 500 dolara mesečno. Tadašnji napadač Amerike je 25. januara 2010, na vrhuncu karijere, samo dva meseca nakon što je golom u Venecueli odveo Paragvaj na Mundijal, u jednom baru došao u sukob s najvećim meksičkim narko-bosom Hoseom Garzom i dobio metak u glavu.Medicinski fenomenSudbina je htela da tada 29-godišnji Kabanjas preživi, a lekari ga i danas smatraju medicinskim fenomenom, jer mu je metak i dalje u lobanji. Kad se tragedija dogodila, Salvador je igrao za meksičku Ameriku, u koju je stigao 2006. za tri miliona evra po sezoni, a godinu dana kasnije proglašen je za najboljeg igrača Južne Amerike. Do nesrećnog događaja imao je 44 nastupa za Paragvaj i dao 10 golova, a za pet klubova u kojima je igrao bio je strelac 174 puta.Međutim, nakon ranjavanja sve je krenulo nizbrdo za Kabanjasa. Žena ga je ostavila i odvela decu, a uzela mu je i kuću, vrednu devet miliona evra. Salvador se vratio fudbalu 2012. godine, ali je nastupao u trećoj ligi Paragvaja, pa mu je jedina šansa za iole pristojan život bila da se zaposli u očevoj pekari, kao raznosač hleba.Prepoznaju ga na ulici- Ljudi me prepoznaju kad im razvozim hleb i pitaju me... Kažem im da sam srećan što sam uopšte živ i pokušavam da se oporavim. I dalje verujem, iako sam sve izgubio - kazao je bivši reprezentativac Paragvaja, koji je 1. februara 2014. potpisao ugovor s klubom u kome je ponikao.

Svaki treći bankrotSANSOM ŽIVI NA ULICI!Nedavno je bivši fudbaler Arsenala i reprezentativac Engleske Keni Sansom zbog problema sa alkoholom i kockanjem ostao bez prebijene pare i krova nad glavom. On je igrao za reprezentaciju Engleske od 1979. do 1988, a sada živi na ulici i po ceo dan žicka novac.- Beskućnik sam i nemam ni penija. Pijanac sam i kockar. Živim na ulici - rekao je 53-godišnji bivši „tobdžija“, čiji je dres nosio 314 puta.Po podacima Humanitarnog fonda za pomoć bivšim igračima Premijer lige, 30 procenata nekadašnjih fudbalera bankrotira posle svega pet godina od odlaska u penziju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track