TEORIJA ZAVERE: Pljačka na Ostrvu!
Foto: Rojter

Englezi sumnjaju u poštenje UEFA

TEORIJA ZAVERE: Pljačka na Ostrvu!

Fudbal -
Podudarnost: Siti i Arsenal poraženi sa 2:0, završili meč sa 10 igrača, i jedni i drugi primili prvi gol u 54. minutu, a drugi u 88.

Moldere, pomagaj!Nakon prvih mečeva osmine finala Lige šampiona, većina medija slaže se da su engleski klubovi brutalno pokradeni u mečevima protiv Barselone i Bajerna. Šta su Ostrvljani skrivili vrhuški UEFA, ostaje nepoznanica, ali zato su teoretičari zavere „provalili“ metod po kojem je evropska „kuća fudbala“ namerno opljačkala Mančester siti i Arsenal.Utakmice blizanciOba engleska kluba su posle prvih mečeva u kojima su bili domaćini praktično već ispala iz Lige šampiona. „Građani“ i „tobdžije“ poraženi su rezultatom 2:0, ali to nije jedina sličnost u utakmicama ova dva kluba. Naime, teoretičari zavere na Ostrvu su ubeđeni da su arbitri Erikson i Ricoli po nalogu UEFA.Prema njihovom mišljenju, nije slučajnost da Siti završi meč sa 10 igrača, baš kao i Arsenal, da Mesi načne „građane“ u 54. minutu, baš kao i Kros „tobdžije“, a konačan rezultat na Etihadu postavi Alveš u 88. minutu, kao i Miler na Emiratima. Iako su ovakve stvari retkost i obično stvar slučajnosti, Englezima je igra brojeva bila dovoljna da „prepoznaju“ teoriju zavere UEFA. Takođe, menadžeri i igrači oba engleska kluba tvrde da su sudije pogrešnim odlukama direktno rešile pitanje pobednika.- U Švedskoj ima važnijih stvari od fudbala, jednostavno je ovo mnogo važan meč da bi ga sudio neko bez dovoljno jakih utakmica. Ne mogu da kažem da su Eriksonove greške pitanje neiskustva. Mislim da je sve uradio s namerom. U lice sam mu rekao da je odlučio meč i da može biti veoma zadovoljan zbog toga - rekao je Pelegrini, zbog čega će ga kazniti.Nepravedno isključenjeMenadžer Arsenala ima slično mišljenje o Nikoli Ricoliju.- Zašto je Šćešnji dobio crveni karton? Pokušao je da izbegne kontakt s Robenom, ali se Arjen zabio u njega. Čista simulacija! Ovako tendenciozno suđenje dugo nisam video. Ricoli je približio Bajern četvrtfinalu, i to namerno - izjavio je Venger.

Venger: Ricoli je približio Bajern sledećoj fazi, i to namerno
Venger: Ricoli je približio Bajern sledećoj fazi, i to namerno

Previše grešakaERIKSON PROTIV ENGLEZAJonas Erikson je u poslednja tri meseca odsudio jedan meč, i to u prvenstvu Katara, pa nikome nije jasno zašto je delegiran za osminu finala Lige šampiona.Ovaj švedski multimilioner suđenjem se bavi iz hobija, a izgleda da ima strast da oštećuje klubove s Ostrva. Jesenas nije isključio Levandovskog, koji je laktom udario Koščelnog, a letos ga je Murinjo posle crvenog kartona Ramirešu u Superkupu Evrope protiv Bajerna optužio za zaveru. Isto je tvrdio i Benitez kad je Šveđanin isključio Babela u duelu Benfike i Liverpula i sudio dva sumnjiva penala za Portugalce...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track