SENZACIONALNO: Maradona prekida penziju, vraća se na teren u 53. godini?!
Foto: Reuters

Ponovo igra

SENZACIONALNO: Maradona prekida penziju, vraća se na teren u 53. godini?!

Fudbal -
Maradona je prihvatio poziv svog prijatelja, advokata Viktora Stinfale koji je vlasnik petoligaša iz Argentine Deportivo Riestre

Neverovatna vest stiže iz Argentine. Jedan od najvećih fudbalera svih vremena, Dijego Armando Maradona vraća se aktivnom igranju u 53. godini života!

Maradona je prihvatio poziv svog prijatelja, advokata Viktora Stinfale koji je vlasnik petoligaša iz Argentine Deportivo Riestre.

Slavni fudbaler bi trebao da debituje 23. marta, a koliko je interesovanje za taj meč i njegov povratak govori podatak da bi mali klub mogao da napusti stadion kapaciteta 3.000 mesta i zaigra na obližnjem stadionu šampiona Argentine San Lorenca kapaciteta 43.000 sedišta.

Maradona protiv Jugoslavije 1990. godine
Maradona protiv Jugoslavije 1990. godine

Dijego

je u avgustu prošle godine prvi put povezan sa ovim klubom, kada je saopšteno da je postao "duhovni trener" ekipe.

Klub je poslao zvaničan dopis Fudbalskom savezu Argentine i nada se da će papirologija biti završena bez problema kako bi slavni fudbaler mogao da debituje u martu.

Maradona je prvu seniorsku sezonu odigrao 1976. godine u ekipi Argentina juniors. Posle pet sezona prešao je u Boku juniors, odatle u Barselonu 1982. godine. U Napoliju je igrao od 1984. do 1991. godine. Sledile su kraće epizode u Sevilji i Njuelsu, da bi aktivnu igračku karijeru završio u Boki juniors 1998. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=3BgnbsgnBes

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track